Finns något nytt att hämta varje gång



Klart bästa Gifen på internet

Rebus 28/5

Studentsång?

Ledtråd: Jag tänker fysik
Jag tänker toyota
Jag tänker en specifik modell
Fysiken tänker jag kalla temperaturer.
Eller något som händer i vissa fall vid kalla temperaturer.
Olösta:
25/5
21/5
4/5

Random encounters

Som vissa lade märke till så var jag och klippte mig i tisdags. Där hände en av de skummare sakerna jag upplevt på senare tid. Jag och min frisör pratade om vad jag skulle göra efter studenten och vi kom in på svårigheterna med att få sommarjobb. Jag har inte fått tag på något så jag kommer vara rätt fattig den närmsta tiden. Så jag får lite tips från frisören vart man kan söka in till. Plötsligt så vänder sig en av de andra kunderna om och säger att hon faktiskt har ett jobb jag troligen skulle kunna få. Tydligen så jobbar hon på i en industriverksamhet i borensberg och så sent som samma morgon hade två sommarjobbare hoppat av och nu sökte de akut två nya för att fylla ut för dem. Hon sa att jag kunde ringa anställningsansvarige och att hon skulle rekommendera mig till jobbet. Hur ofta händer något sånt här liksom.

BTW. Dagen efter fick jag först godkänt i matte E samt hittade 400 spänn i mitt skåp. Tror jag rider på en lyckovåg just nu.

Rebus 25/5

Arlaplast?

Ledtråd: Det är specifikt en xbox. Inte spel överlag.
Lite försvenskat sista.
Finns i bilar

Olösta:
21/5
4/5


Runt midsommar tänkte jag att tävlingen kommer vara avgjord. Bör väl vara en dryg månad kvar? Fastställer ett datum senare men ni har ju ett hum om hur lång tid det är kvar.

Kommer gå långt.

Men för vilket parti?

Puckat bra

Bävade inför fysikprovet. Det var det enda betyget jag som jag verkligen behövde för att kunna plugga vidare till läkare sen. Hoppades på G, något som skulle kunna ge mig den behörighet jag behövde. Så jag pluggade intensivt med formelhäftet och wikipedia en hel halvtimme kvällen innan provet för att kunna klara mig igenom det.  Så kom provet, jag klarade igenom det och det kändes som att det gått bra. Jag började till och med hoppas på att jag skulle kunna nå upp till VG.

Sen nu i början av veckan så fick jag tillbaka provet. Nervös som fan, det kunde ju vara så att jag lurat mig själv totalt inne på provet och sjabblat bort allting. Jag kan säga att jag blev chockad när jag fick ett VG+/MVG- stämplat på mitt prov. Daniel sa att det var bra att jag ryckt upp mig nu i slutet. Jag har ju trots allt haft noll koll på hela kapitel 2-7 (av totalt 7 som vi hade prov på). Daniel sa att han skulle titta på hur jag presterat tidigare i kursen när han sen satte mitt betyg. Något som jag antog betydde ett medelstarkt VG i slutändan.

Vad händer inte sen då? Jo, fanskapet jag har till lärare sätter MVG på mig i kursen. Det känns som att något har försvunnit ur mitt minne på vägen. Har jag varit en urstark presterare i mitten av kursen men helt och hållet glömt bort det till slutet nu? För jag har svårt att se hur jag kan ha gått från att vara rädd för att få IG i kursen till att ha fått ett MVG på två veckor alls.

Det är fanimej sjukt.

Rebus 21/5

MVGmannen

Ledtråd: Lite tolkien
Lite engelska

Olösta:
18/5
7/5
4/5

Hänga i

Vad är det som vi har kvar i skolan egentligen? Sista riktiga veckan, om man ens kan kalla den det, är runt hörnet och det är tre större uppgifter kvar. Det känns inte riktigt värt att hålla ångan uppe trots att det är så kort tid kvar. Det känns inte särskilt viktigt längre att få höga betyg i varken samhäll eller Matte e. Speciellt inte när jag ändå tänkta gå på högskoleprovet till slut ändå.

Egentligen så skulle jag bara kunna släppa allt nu. Jag har inget kvar nu som krävs för att komma in på läkarlinjen. Inte mer än 1.8 på högskoleprovet vill säga. Varför försöker jag ens. För trots att jag kanske inte satsar fullt ut så läser jag på inför proven. Det är någonting i mig som spjärnar emot, en liten bit som vägrar låta de sista proven gå helt åt helvete. Något som inte vill att betygspappret ska vara befläckat med ett IG i matte E.

I slutändan så kanske jag får mitt andra G. Det där jag fick i bild sitter fortfarande så fint.

Historia Naturvetenskap Historia

Vi tackar Marcus för bilden.

Rebus 18/5

1/∞ att Örjan lägger en OH rätt.

Ledtråd: levande fossil

Olösta:
11/5
7/5
4/5

Bara jag som tänkte på det?

Lennart - Big daddy

Handsken är igång igen

Nej, jag hör inte vilket språk de sjunger på.


Väldigt allmänt: Väder

Måste säga att de som planerade in att ha balen idag verkligen prickade in dagen med rätt väder. Soligt med enstaka (om ens några) moln och lika varmt som de två dagarna innan tillsammans. Så pass varmt så att jag svettades ihjäl i mina kortbyxor. Kan knappt tänka mig kvävningskänslorna man skulle fått i de varma kostymerna.

Idag var det faktiskt alldeles för varmt. Petter trivs bättre när det är ett par grader lägre. 15-20 grader sitter perfekt. Då kan man ha på sig t-shirt men slipper svettas. Om 2010 ska bli året med väderextremer med en sommar då det är konstant 30-40 grader varmt kommer jag skjuta mig. Det vill säga om jag lyckas gå så långt mellan värmeslagen.

Rebus 14/5

Nu är det inte alls lång tid kvar till studenten.

Ledtråd :- ------

Olösta:
11/5
7/5
4/5

Dagens

När jag pratade med Sulek i morse berättade han  att han hade sitt mig när han blev skjutsad till skolan. Hans pappa hade då tydligen sett mig och sagt något i stil med "Haha! Kolla vad han har på sig!" Var på Martin svarar "Han går i min klass". Var på jag föreställer mig att det blir tyst en stund tills Martins pappa säger "det är bara åtta grader ute".

Viking.

Rebus 11/5

Fucking negerbollens dag idag!

Ledtråd: Diet coke är väl sockerfri
Sen så har katten väldigt spetsiga tänder.
Olösta:
7/5
4/5
30/4

Pedagogiskt värre

Nog för att Rune och Monika (Måne och Runika) alltid är extremt noggranna med att förklara varenda liten detalj i varenda labb vi ska utföra med löjlig detaljrikedom om sådant som antingen är självklart eller som är tydlig bokstaverat i labbhandledningen så tog de idage det ett steg längre. Nog för att vi ett antal gånger gått igenom hur en autopipett funkar och kanske det med en viss motivering bakom (att man ska trycka ner knappen hela vägen går inte fram till alla första gången). Vid det här laget har vi dock lärt oss att det inte är värt att lyssna eftersom det som sagt bara är en utvidgad upprepning av labbhandledningen. Sen kom Rune fram efter att ha slappat längst bak i klassrummet ett tag, tar upp ett par brunnar och tittar på oss allvarligt en stund.

-Det är viktigt att ha rätt teknik när man häller ur vätskan ur de här. Sade han samtidigt som han sakta och väldigt pedagogiskt vände upp och ner på dem så att hittepåvätskan rann ut. That's it. Rune gjorde precis det roligaste man kunde ha gjort på en biotekniklektion. Han visade hos hur man häller ur vätska från en serie kärl. Hela min rad höll på att explodera av kvävda garv.

Turn on?


Han Solo-mannen

Dagens garv. Härligt team du valde till filmen Robert!



Bara att vänta på Return of the Yoghurt nu.

Rebus 7/5

Satsa på IG

Ledtråd: Man hittar alla bitar i bilderna. Inte bildligt talat då.
Ordet jag letar efter är en matvara.
En köttprodukt.
Het på internet

Olösta:
4/5
30/4

FFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Igår var en riktig pissdag. Fick nämligen tillbaka resultatet ifrån högskoleprovet. Ni vet säkert redan att jag låg på gränsen till 1.8 med 100 poäng. Om man tittade på de senaste fem åren så har gränsen legat på stadiga 101 poäng förutom i höstas när de faktiskt sänkte gränsen till 100 poäng. Jag låg med andra ord och vägde imellan. Jag har sen gått och haft ångest fram tills igår. Igår kom brevet med resultaten. Det första jag gjorde var att ta en titt på mina poäng. 101 pinnar hade jag tydligen fått. Blev smått glad över att jag räknat fel åt rätt håll åtminstone. Sen tittar jag på vart gränsen för 1.8 låg.

102. 102? 102!??

Bara för att jag fick så pass höga poäng så var det ju tvunget att höja gränsen till rekordhöga nivåer. Den har legat stadigt i på 101 i fem år nu. Varför ska den höjas nu? Det är inte så att det var ett onormalt lätt prov. Tvärtom. Snittet låg till och med lägre än förra terminen då gränsen var nere vid 100. Vad i helvete?

Vad i helvete?

Rebus 4/5

May the 4th be with you

Ledtråd: Nedre delen är helt klart dåtid.
Övre bilden är helt klar en priest.
Tänker lite på en gammal sketch av björn gustavsson när jag ser den övre.
Hippokrates
Det vill säga, det hippokrates är känd för idag.
Den här är ju gratis vid det här laget. Man behöver ju inte ens bilderna för rätt svar.
7 bokstäver
4 bokstäver - 3 bokstäver
Den svär medicinstudenter
Olösta:
30/4

Att dricka mjölk

Nackdelar med att ha mustasch när man dricker mjölk:

Mjölken fastnar i mustaschen.

Fördelar med att ha mustasch när man dricker mjölk:

Mjölken fastnar i mustachen. Det är coolt.

Handsken återvänder

Träden I gyllne gatan, var bittra röda i morse
Medan jag skyfflade genom publiken
Ännu en dos av dagliga nyheter, en annan kopp te
Samma gamla runtspringande
Och jag går runt samma hörn, hoppandes att se
Ett mirakel väntandes där för mig

 

Ni vet borren. Kör igång.


Felanvändning

Jag må inte vara den bäste på att använda vanliga uttryck (oftast använder jag egna) men en del kan jag rakt igenom störa mig på. Uttrycket "undantaget som bekräftar regeln" är ett sådant uttryck som ofta, om inte alltid, används vid felaktiga tillfällen. Ni vet hur det är. Man gör något där resultatet verkar givet, låt oss säga ett laboration, och det som händer är raka motsatsen mot vad som borde hända. Då säger någon att det här experimentet är undantaget som bekräftar regeln. Det må vara så att experimentet inte gick som det skulle men uttrycket är malplacerat.

Överhuvudtaget så är det här ett svårt uttryck att använda inom andra områden än just regler. Resonemanget bakom uttrycket är att om något är uttryckligen förbjudet i ett antal fall så måste anses tillåtet i de övriga. Tänk er en skylt där det står "parkering förbjuden 10-14". Då måste ju det vara så att det är tillåtet att parkera resterande tider. Voila! Ett undantag som bekräftar regeln.

Detta i sig är rätt logiskt sätt att använda uttrycket. Inte som på det sättet folk brukar använda det på. Annars så skulle man kunna få in regler för allt.

Regel: Alla heter Vin Diesel. Undantag: Utom de som inte heter det.

RSS 2.0