Vad är jag beroende av?

Som svar på rubriken tänker jag inte säga "luft", "vatten", "mat" eller något annat halvdant och tråkigt, förutsägbart skit. Bloggen blir ju helt enkelt inte rolig om man gör på det sättet. Så jag tänker lista lite saker som jag faktiskt är beroende av:

Wikipedia:
Man blir inte allmänbildad om man inte läser på. För mig som gillar att läsa och hatar att låna böcker på biblioteket så är Wikipedia paradiset. Gränslöst med fakta, samlat på ett ställe. Vare sig jag tuffar omkring och läser om homosexuellas rättigheter i olika länder eller snabbläser om olika storylines till spel så myser jag. Dessutom så finns det ju en hel rad av olika specialiserade Wikias också. Värt att titta till om man letar efter något specifikt.

Spel:
Electronic entertainment har alltid varit en stor del av mitt liv. Nu på äldre dar har jagblivit något av en finsmakare och kan lätt urskilja ett bra spel från ett dåligt. Men spel måste spelas åtminstone 5 timmar i veckan. Helst mer. Just nu har jag tre stycken liggandes: Super Smash Bros Brawl, MySims och Crysis. 3 stycken bra spel. Om jag ändå bara hade mer tid.

Isabella:
Av alla saker jag är beroende av så är nog Isabella det mest tidskrävande. Det går inte en dag utan att jag har kontakt med henne på ett eller annat sätt och nu på sommarlovet har vi träffats i princip varje dag. Älskar det och älskar henne. Nu ska hon dock till Polen i en vecka......hur skall jag klara mig?

(Chokladbollar):
Förut var jag ordentligt beroende med ett snittpå 12 stycken i veckan....Men nu har jag inte ens rört en chokladboll på flera veckor......Vad har hänt? Har jag gått och blivigt nyttig?

Internet:
Grunden till mycket av min fritid. Räcker med att säga det.





Norrköpingsbon Pontiak sjunger. Man kan inte bli annat än glad.

Läckert

En av de första sakerna jag gjorde efter att jag fått hem datorn var att fixa hem Crysis. Min dator skulle tydligen klara det med råge. Tyvärr så blev det ju så att så fort jag startade det så gick det inte ens röra sig. Jag blir arg, försöker ett par gånger till men det funkar ändå inte. Ens karaktär bara ligger där i vattnet som en annan brännmanet. Så jag installerar om allting och struntar denna gång i att installera den där patchen som skulle ge stabilitet till spelet och vips så funkar allt. Tyvärr så är ju saker sällan bra särskilt länge. Grafiken låg i botten. När jag körde en scan med spelet om vilka inställningar som bäst passade min hårdvara så ploppade "High" upp (det högsta man kan ha på Windows XP, vill man ha "very high" får man skaffa Vista). Trots det så kunde man mäta bilduppdateringen per sekund på fingrarna. Efter att ha sänkt till "Low" och det fortfarande laggar så blev jag ju självfallet irriterad. Jag börjar tänka efter vad som kan vara fel. Då kommer jag på det. Varje gång jag startar datorn kommer ett litet felmeddelande upp om grafikkortet där det står att det sänkt sin prestanda för att skydda hårdvaran. Jag trodde att det helt enkelt var TVn som var för dålig och att det var den som skyddades. Men när jag gick in på detaljerna i meddelandet (jo det gick) så såg jag att grafikkortet fick för lite ström. Jag läste lite i installationsmanualen till kortet och det visade sig att man behövde två strömkablar till det. Vad jag mindes så anslöt vi bara en när vi byggde ihop den. Så jag öppnar datorn, letar efter lämplig kontakt och pluggar sen helt solika i smeten.

Sen funkade det.....

Jag är faktiskt ganska ovan vid att saker funkar som de ska första gången (det gjorde ju inte datorn, den tog det ca 5 försök att få igång) men nu, jag blev nästan lite stolt över mig själv. Så jag testade Crysis. Slog på högsta grafiken, höjde upplösningen. Resultatet....läckert. Crysis ser läckert ut på bild. Men i rörelse slår det allt. Jag blev grymt imponerad, jag hade ju bara High i. Om det så här läckert på high. Hur ser det då ut på Very high?

Nog om det.

När jag och Isabella sover i samma säng så snor hon alltid täcket och låter mig ligga där bredvid frysandes. Jag får väl skaffa ett sådant där queen-size täcke som är till för dubbelsängar. Kanske förresten intre funkar. Tänk om hon istället rullar in sig som i en kokong i hela täcket och kvävs! Vilken hemsk tanke.


Liten bild på Crysis. Sök själva och se vad ni hittar.

Blogg ett på nya datorn

Först och främst så skulle jag vilja tacka min kusin Niklas för att han satte ihop min nya dator åt mig. Det uppskattas mycket. Utan dig skulle det här blogginlägget vara tämligen onödigt och skulle troligen inte heller existera.

Ihopbygget:
Efter att ha tagit sig tid att åka in till Motala från Linköping så började "vi"* att sätta ihop datorn. Efter att ha satt dit moderkortet så konstaterade vi att vi blev tvugna att ta bort det igen på grund av att CPU-fläkten skulle ha in en liten platta in under för att sitta på plats. Efter att ha pillat bort moderkortet och fixat dit fläkten så gör vi en ny konstatering: Nätaggregatet kommer inte in på sin plats på grund av den stora fläkten vi just satte dit. Vi pillade bort moderkortet igen och petade in nätagget.
   Efter det så gick det dock väldigt bra. Bara ett par petitesser som vart kabeln 1394 skulle in (slutade med att vi struntade i den) och vad kablarna märkta med endast "+" och "-" hörde till (samma sak här.)och efter drygt 4 timmar så vare det dags att installera mjukvara. Drygt 3 timmar efter det och 2 timmar efter att Niklas hade åkte hem så kunda jag göra roliga saker på min dator istället för att bara stirra på när datorn formaterar en ny hårddisk i storleksordningen 500GB (vilket tar väldigt lång tid).

Måndag:
Måndagen spenderades delvis till att installera diverse service packs till XP, ladda ner min trotjänare till steam och till att fira Aevan. Vi hade ju tänkt ha en överraskningsfest för honom för någon vecka sedan. Tyvärr blev det en sådan överraskning för Aevan att han redan hade planerat in andra saker. Så nu gick jag, Aevan och Niklas ut och åt Pizza. Efter det så drog vi ner och tittade lite på min dator (Miss south carolina är fortfarande rolig).


Tankar:
Våldtäkt av prostituerad = stöld?

När jag var liten så trodde jag att vägbulor var ställen där folk hade blivit påkörda och man helt enkelt begravt dem där. Om man gjorde så, borde inte alla olyckor minska rejält då?

Underbara tider

1. Igår så var det 8 månader sen jag och Isabella blev ihop. Ett stort grattis till oss va. (Älskar dig Bella, min lilla tant.)
2. Fyller år imorgon. 17 år....jag börjar bli gammal.
3.Datorn ligger på posten redo att hämtas ut. Kan kanske bli ihopmonterad på måndag. Om jag har tur.

Nästa vecka hoppas jag att jag får spela. Det kommer förhoppningsvis (och antagligen) gå mycket snabbare och se mycket bättre ut i de flesta spel som jag redan har. Höja upplevelsen vad gäller det mesta. Jag ska ju koppla in datorn i TVn så nu ska det bli lättare att se film. Slipper jag sitta vid den här lilla datorskärmen och trycka så fort jag är sugen på en filmupplevelse. Det kommer ju att förhöja upplevelsen något enormt.

Nu ska jag ju bara hämta delarna, köpa högtalare och en bildkabel. Sen är jag redo för spel......*dregel*

Hittat i brevlådan

Förutom allehanda småkryp som valt att göra våran brevlåda till sin semipermanenta boplats så hittade jag idag liteviktiga papper däruti nu i morse. Skolstart, betyg, ingenting jag egentligen inte redan visste men det är väl bra att de delar ut informationen iallafall. Efter att ha legat i sängen ett bra tag till och nördat SSBB så bar det iväg ner på stan för att krångla över pengar från mitt konto till mammas. 5300 av mina kära små älsklingar fick lämna mig (snyft), men om några dagar så får jag ju min lilla byggsats. Jag kan knappt vänta.

Landsniglars inre organ är vridna 180 grader i jämförelse med sniglar som lever i vatten. Motsvarande siffra mellan två olika vattenlevande sniglar är 360 grader.

Min burk!
https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=346269

Sen ska bara min kusin skruva ihop den åt mig, jag ska fixa högtalare, en kabel så jag kan sätta in den i min TV och gärna ett litet bord som jag kan ha tangentbord och mus på (som jag också skaffat). Jag har räknat med att hela kalaset ska gå på ungefär 11000 varav jag får låna ungefär 2000 av mamma. Jag kommer vara utfattig efter det här. Men en dator har jag iallafall!

Tankar

När jag var liten så trodde jag att vägbulor var ställen där folk hade blivit överkörda och avlidit. Sen grävde man ner dem där och fick vägbulor för att ingen skulle bli påkörd där igen.

Uppdatering på sniglarna:
Sniglar har någon slags parningsbeteende som de utför innan de kör på. Det kan vara ända upp till 12 timmar. En kull med sniglar brukar vara ungefär 100 ungar stor. Föräldrarna (båda sniglarna är fortfarande morsor och farsor. Iallafall morsor, de kan ju fått sin penis avbiten) gräver ner äggen ungefär 5 till 10 centimeter ner i marken. Äggen kläcks efter 2 till 4 veckor om vädret är gynnsamt.

Införskaffade spelet Super Smash Bros Brawl i fredags. Har varit lite "upptagen" av att låsa upp alla karaktärer i spelet. Dock så har jag inte lyckats än för jag tror jag har minst en kvar. Lär ju hålla på med det spelet ett tag iallafall, Super smash bros-serien är känd för att ha mycket upplåsbara saker och inte ens i det förra spelet låste jag inte upp allt (inte ens på drygt 1000 spelade timmar under 5 år.) Dock så är det mycket enklare att se vad som går att låsa upp nu. Tack vare en liten lista eller rättare sagt rutmönster med ledtrådar över vad man behöver göra för att låsa allehanda grejer som låtar, trofeer och banor så att man slipper gissa sig till vad man ska göra.

Ska nog spela lite mer nu, var ett tag sen.

Bäst på internet just nu:
VG Cats

Webserie med TV-spels tema. Värt att titta till.

NiN10Doh!



RSS 2.0