Rebus 30/6

Sista juni och här är dagens rebus.

Ledtråd: Senare

Lösningen på förra rebusen var tangentbord, det tog endast 2 minuter innan rätt svar kom fram.


Ej kyssvänlig

Denna ordväxling hade jag med en äldre herre idag när jag och han var ensamma i köket.

Äldre Herre: Ge mig en kyss!
Jag: Nej tack!
Äldre Herre: Om Jönsson* säger att ni ska ge honom en kyss så ska ni ge honom en kyss!
Jag: Jag tror inte att du vill det.

*Jönsson heter egentligen något annat, som Björkkvist**.
**Björkkvist heter egentligen inte Björkkvist.

0h H4xX




Ohyes

Följ min blogg med bloglovin





Regression månne?

Mycket av det som händer på ålderdomshemmet får mig att tänka på den period då jag pryade på en förskola. Det kan ligga någonting i det då det finns väldigt många likheter ålderdomshem och förskolor imellan. Jag tänkte rada upp en del saker som jag har tänkt på:

Många har problem med att gå
En del kan inte gå
De flesta har haklapp när de äter
Vissa blir matade
Maten är anpassad för personer utan vettiga tänder
Många sover middag
Saft går åt i mängder
Det är inte ovanligt att pensionärerna/förskolebarnen har blöja på sig
Det äts och sovs på bestämda tidpunkter
Varje vecka tar hemmet/förskolan ut en grupp pensionärer/barn och går ut och går med dem
Tal är något alla inte har full koll på
Det som de tycker bäst om är när familjen kommer dit
De vill jämt och ständigt köpa godis

Det är lustigt att när man blir äldre genomgår någon sorts regression och hamnar på barnstadiet igen. Det kan liknas vid ett talesätt jag hört någon gång. "Din första och din hundrade födelsedag är i stort sett likadana, den som är minst medveten om vad som händer är du och du känner inte igen någon av gästerna". Men jag antar att det har och göra med hur hjärnbarken bryts ned när man blir äldre som kan speglas i hur hjärnan utvecklas när man är ung. Sen finns det i och för sig en stor skillnad mellan pensionärer och förskolebarn.

Pensionärer dricker öl


Ytterligare kommentarer överflödiga



Självporträtt

Blev lite inspirerad efter att ha läst Gäbs blogg och bestämde mig för att göra ett eget försök i paint.

Tårta: Petter Special

Idag ska ni få lära er hur man en Petter Special, en tårta vars recept jag jobbat på den senaste veckan. En bra dessert nu under jordgubbssäsongen.

Ta en tårtbotten och smeta ut rikligt med grädde på det understa lagret.
Lägg ut ett extra lager grädde på grädden, som i linjer så att det blir tjusigt.
Lägg på en botten till och lägg ut sylt på det. Jag använde jordgubbssylt men det beror på tycke och smak vad man vill använda.
Lägg på det översta lagret och smeta på ett lager grädde. Jordgubbarna läggs i rader.

Men vad är det här? Det är väl inget speciellt med Petter Special, det är ju en vanlig jordgubbstårta. Men se jo det är det. Hemligheten är sill. Ett gömt parti sill i gräddlagret ger en överraskande och salt smak som står sig väl mot den annars så söta tårtan. Folk är dock av någon anledning skeptiskt inställda till hurvida den här tårtan är ätbar. Därför måste man vara lite hemlighetsfull med sillen så att de vågar smaka. Detta gör man genom att gömma sillen i gräddlagret.

Anledningen till att lägga grädden i ränder är för att under den ligger sillen. Den extra grädden kapslar effektivt in sillen så att den utsökta aromen inte hinner försvinna tills serveringstillfället. Det förhindrar dessutom skeptiker från att hitta sillen.

Jordgubbsraderna ska ligga parallellt med dessa gräddrader. Detta förhindrar ovetande tårtätare från att av misstag skära tårtan rakt igenom sillen, och synliggöra silla, då folk sällan skär rakt igenom jordgubbarna på en tårta,

Dessa tårtor fungerar utmärkt på kalas och andra tillställningar som skulle kunna tänkas firas med vanlig tråkig tårta. Erik fick en sådan här tårta igår när vi firade hans födelsedag. Tyvärr så var inte Erik ett stort fan av jordgubbar så han tog istället en bit som låg därimellan och fick därmed ingen sill. Martin hade dock mer tur och fick en saftig silltårtbit. Tyvärr så gillade han den inte och ställde ifrån sig sin bit efter endast en tugga. Erik njöt dock av sin bit (och martins reaktion) vilket jag anser gjorde det till en lyckad födelsedagspresent.

Rebus 26/6

Här kommer dagens rebus. Troligen så kommer den att bli löst ganska så snabbt.

Ledtrådar:

Svaret på den förra skulle varit gubbpung, inte skrynklig pung som en annan sade. Dock så var det inte långt ifrån.


Making headlines

Att jag tar ett underbetalt feriepraktikantjobb nu i sommar är stort. Riktigt bra stoff i början av sommaren. Östgöta Correspondenten förstod det och kom därför ut till strömsborg i onsdags så jag kunde ge dem en kort intervju. Trots att de har hela tre stycken feriepraktikanter på hemmet för närvarande så var jag den enda som kom med på bild. Tyvärr så misslyckades de med mitt namn. Trots att de skrev Wettermark i sjävla artikeln så bytte jag tydligen namn till Wetterstrand i bildtexten. Fail at Corren.


Skräpbild, kameran är och semestrar på Cypern.

Nästan som löpe, fast med smör

Den förra elvispen vi hade gick galant. Under de säkert 10 år vi hade den så strulade den aldrig. Tyvärr så dog den för ett tag sen och vi införskaffade en ny strax därpå. Nu idag så körde jag den första gången. Ville ha lite fin vispgrädde till ett projekt jag håller på med. Saker gick dock inte som jag hoppats på. Den nyinköpta grädden ville helt enkelt inte bli fin. Istället så delade vispen upp den i lika delar smör och lättmjölk. Jag blev arg, vispade en stund till och gav till slut upp. Det slutade med att jag åkte till affären och köpte grädde på burk istället. Smörmjölkmixen slängde jag.


Liksom, vad i helvete, typ liksom?

Kaffe är inte gott

Torsdag är promenaddag, då går alla pensionärer som vill ut och går en lite längre bit för att fika och sitta och mysa lite. När jag säger längre så rör det sig om mindre än en kilometer och de som vill behöver inte ens kunna gå. Promenadknarkaren Petter puffade runt på en tant hela vägen. Det kan tilläggas att delar av charlottenborg inte är så platta. Självfallet så går vi i de delarna ändå, troligen för att vi helt enkelt kan.

När vi gått en bra bit, vänt och sen kommit så att hemmet är inom synhåll igen så satte vi oss ner för att fika. Jag visste att de inte hade något annat än kaffe att dricka och tänkte "What the hell, hur illa kan det vara?". Dock så var det det det var (yey, tre det i rad). En värdig kandidat till det äckligaste jag druckit, i samma klass som att svälja sura uppstötningar. Detta gör det svårt för mig att förstå hela grejen med kaffe. En dryck som man lär sig dricka när man håller på att bli vuxen. Saken är väl den att om något ska vara gott så ska man knappast behöva lära sig dricka det. Man häller ju hellre i sig saker som smakar bra redan från början. Men det är väl bara för att det förväntas av en att dricka kaffe när man blir äldre. Jag tror jag håller mig till saft dock. Kaffe är ingenting att börja med.


Strömsborg, dag 3

Jag börjar sakteligen komma in i rutinerna på äldreboendet. Jag vet när gamlingarna tas upp, vilka tider de äter på och hur de beter sig i vissa situationer. Tempot har sänkts något otroligt sen jag kom dit, det blir en hel del dötid om man inte aktivt letar upp gamlingarna och frågar om de vill ut och gå. Jag tror de vill det innerst inne, men 20-talisterna är så väluppfostrade att de inte vågar be om någonting. Det känns därför som att jag övertalar dem när jag frågar en del om vi ska ut.

Promenader är fför övrigt någonting jag sysslar väldigt mycket, eller att gå överhuvudtaget. Jag går så mycket att mina tofflor fått permanenta avtryck av mina fötter i sig och färgen lossnar (för att fastna på mina fötter). Promenaderna är dock sällan särskilt långa, kanske ett varv runt hemmet. Pensionärerna går vilse om de går längre bort än 25 meter från vägen som går runt Strömsborg, även om byggnaden fortfarande är inom synhåll.

Just nu är jag riktigt trött, ska nog lägga mig ett par timmar tidigare i kväll så jag inte somnar när jag sitter och pratar med en stackars åttioplussare (om det ens stavas så, det får vara så i vilket fall).

Jo, just det. Jag lade upp en ledtråd för gårdagens rebus. Lägger upp en till ledtråd imorgon med om ni inte löst den tills dess.

Vad har jag gjort?

Hur kommer det sig att solen och jag ska börja jobba samma vecka? Kunde inte solen väntat tills jag hann bli ledig innanden kom fram? Det fina vädret kommer säkert att försvinna lagom tills att mina två veckors jobb är slut. Bonnbränna är väl det man får nöja sig med helt enkelt.

Rebus 23/6

Här kommer dagens rebus. Cheers!

Ledtråd: Något man kanske kan se på en nudiststrand, om man har otur.

Svaret på förra rebusen var korgflätning vilket Johannes kom på.

Turk-grönt

Jag tänkte att jag skulle skriva av mig om min dag innan den försvinner ur mitt minne. Jag tror att jag mycket väl skulle kunna glömma bort det mesta som hänt om jag inte gör så. Jag vet dock inte vad jag får eller inte får säga på grund av sekretess och tystnadsplikt, så jag får chansa lite.

Idag började min feriepraktik på Strömsborgs ålderdomshem. Jag väljer att bortse från att jag får skitdåligt betalt och ser det snarare som en erfarenhet. I vilket fall som helst så ville jag inte börja med att ge personalen ett dåligt intryck av mig, därför så gav jag mig iväg till hemmet i god tid för att absolut inte komma för sent. Det gjorde jag givetvis inte, istället så fick jag vänta i drygt 20 minuter på att den som skulle möta mig skulle anlända till arbetet.  Sen bar det iväg till avdelningen där jag kommer spendera de närmaste två veckorna.

Jag fick arbetskläder som skrek scrubs. Jag kommer vara så härligt cool de närmsta veckorna.


Sen spenderade jag dagen med att gå ut och gå med pensionärerna, inhandla specerier åt dem (självklart gick man till ICA iklädd i arbetskläderna) samt att allmänt vara hjälpsam och avlasta personalen. Tror faktiskt jag hamnade på den roligaste avdelningen. Detta på grund av alla dubbelbemanningar* som den befolkades av. Som exempel kan jag ta den pensionär som jag skjutsade fram och tillbaka mellan köket och hennes rum hela tiden för att hon "inte visste vart hon var". Varje gång när vi gick där i mellan sa hon dessutom åt mig att stänga fönstret för att det drog, något jag inte ville göra för att vi, trots allt, bara gick förbi.

Detta kommer onekligen bli en rolig erfarenhet. Men nu är jag trött. Pensionärer tar knäcken på mig.

*Dubbelbemanningar innebär pensionärer som i princip inte kan göra något själva.



He's come to save the day!

Men så är han ju Usas coolaste president någonsin.


Årets kortaste natt ger minimalt med sömn

I år gjorde jag ingenting av det jag vanligtvis gör på midsommarafton. Det har alltid varit lämpligt att spendera den med mor, far och mors kompisgäng . Men i år så var inte mor och far hemma under fredagen så jag fick välja om jag ändå ville vara med mors kompisar (tänkte skriva tanterna, men det vore väl ohyfsat?) eller om jag ville hitta på något själv. Även om tantgängets (menar mors kompisgängs) sällskap lockade så valde jag att stanna hemma och vara med kompisar istället.

Runt ett kom Adde över. Dagen innan hade han konkat hit sin dator och kopplat upp den i mitt rum (vilket såg rätt kul ut då jag inte har några vettiga bord hemma som går att flytta runt. Men det löste sig med ett alldeles för lågt soffbord samt ett tjugotal böcker) så det var rätt givet att det var där vi skulle sitta, spelandes midsommar bort.

Efter att ha pWnat honom i ett par timmar börjar adde klaga på att han är pizzasugen. Eftersom att ringa till pizzerior inte är min favoritsyssla då jag aldrig förstår vad pizzabagarna säger (nu för tiden har jag snarare memorerat ordningen frågor brukar komma i, men det hindrar mig inte från att inte uppfatta "erhdehvillah?") så vi tänkte att onlinepizza vore kul att testa. Efter att ha knappat in lite uppgifter om jag var jag bor och hur mitt hus såg ut så fick vi ett svarsmeddelande om att pizza minsann kommer om en dryg halvtimme vilket det mycket riktigt gjorde. Tack internet för att du gör så jag slipper prata med pizzabagare!

Pizzan följdes av mer spel. Någon gång mitt i det hela kom Bella över. Hon blev måttligt road av att vi bara spelade "tråkiga" spel (Skjutarspel är väl inte allas grej). Adde lyckades dock tala in Isabella i att spela ett par matcher mot honom på min dator. De första minuterna var hur roliga som helst. Eftersom jag är rätt van vid den typen av spel så har jag rätt hög känslighet på musen. Detta var helt klart för mycket för Bella som för det första hade svårt att fixera blicken på saker när hon gick omkring och för det andra tyckte att blysprejande var något som skulle utföras på ett så stort område som möjligt. Detta ledde till att hon närmast sprang omkring och tittade åt alla håll samtidigt utan någon som helst känsla över vart hon var, vart hon tittade och minst av allt vart fienden (Adde) var någonstans. Efter att ha sänkt känsligheten till den längsta inställningen så gick det bättre (det krävdes att man drog musen en halvmeter i sidled för att ens blick skulle förflyttas 45 grader). Därefter utrustades hon med ett skjutdon med stort magasin och fick uppdraget att meja ner Adde, vilket lyckades väldigt bra med tanke på hennes erfarenhet inom spelgenren.

Resten av natten spenderades i princip på Youtube. Runt 4 började man bli övervägande trött. I alla fall jag och Bella. Adde däremot tuffade på utan tecken på att stanna med att visa den ena MMA-filmen efter den andra. Det slutade med att jag somnade ändå, fast i ett annat rum, med kläderna på. Adde hade tydligen också somnat i ett par minuter men väckts av att Bella hade stått och stirrat på honom. Detta gjorde tydligen så att han inte kunde somna om igen. Stackars adde.

Det var gott att sova.

Rebus 19/6

Här kommer midsommarrebusen.


Ledtråd: Låses upp på lördag

Svaret på förra rebusen var läkerol vilket Jeffrey var först med.

Paintball

Jag och Adde har pratat lite om att spela paintball nu på sommarlovet. Efter att ha tagit reda på lite om banan i mjölby och diskuterat lite sinsemellan så har vi preleminärt bestämt oss för att onsdagen den åttonde juli är en bra dag att skjuta varandra på.

Det vi tänkt oss är ett Platen VS Carlsundspel. Så det är mitt jobb att få ihop ett 9-mannalag (inklusive mig själv) tills dess. Jag tänker då att vi helst ska ha med enbart Platenelever i vårt lag men om det inte går ihop sig så får vi självklart ta in folk utifrån (men hur svårt kan det vara egentligen?).  Jag kommer dessutom ge förtur till folk som är absolut säkra på att de kan komma och de som är osäkra kommer vara mer som reserver. Så om du vill vara säker på att då får vara med och spela så bör du vara säker på det redan från början.

Paintballparken i mjölby består just nu av 3 banor men kommer utökas med 2-3 banor tills att vi kör. Som ni säkert redan förstått så kommer vi förhoppningsvis vara 18 pers som spelar samtidigt. Det kostar 300 kr i grundavgift för 3 timmars spel, mask, markör(vapen) och 100 skott. För 50 kr till får man även en overall om man inte vill smutsa ner sina egna kläder (färgen går dock oftast bort i tvätten). Mer skott kostar 250 kr för 500 skott, 65 för 100 och 35 för 50. En gissning är att allt totalt skulle gå runt 550-600 beroende på om man väljer till overall eller inte.

Vi ska försöka få tag på bilar och samåka ner dit. Det är troligt att åtminstone ett par stycken av de vi får ihop har körkort. Det är nog också bra om vi delarpå bensinpengarna vilket troligtvis också gör det lättare att få tag på bilar.

Platenelever, kontakta mig om ni är intresserade.

Vila i all tid

Något förfärligt har hänt. Något hemskt. Efter ett långt och meningsfullt liv så har min klocka till slut upphört att ticka. Det är med stor sorg som jag måsta ta farväl av min trogna tidsvisande kamrat. Du som så länge hållit mig på fötter och visat mig rätt tid. Du kommer att vara för evigt saknad som den sanna vän du var.

Jag minns den sommar för så många år sen då jag fann dig. Innästlad bland klockradioapparaterna på Ge-kås elektronikavdelning. Jag visste med en gång att vi skulle få en lång och lycklig tid tillsammans när jag befriade dig från de eviga reaornas klor. En tid som inneburit glädje men också smärta och sorg. Den sista stunden vi hade tillsammans var fylld av svårigheter och din kamp mot döden var inget annat än heroisk. Ingen annan klocka skulle kämpat på så hårt som du, trots att batterierna inte ville. Det var bara så synd att din kropp inte ville acceptera transplantaten.

Du var en fin klocka, du förtjänar att vila nu när din tid är över.


Retardhumor

Har varit med Adde idag vilket i vanlig anda leder till att vi delar med oss av våran uppsamlade retardhumor med varandra. Detta klipp uppbringade Adde, det är så underbart.



Någon gång ska man väl till affären

Jag har vanligtvist inte så mycket för mig när jag är ledig. Därför ger sommarlovet mig en massa dötid. Därför så bestämde jag mig för att följa med min mor och min bror och handla. I affären så inhandlade vi kvällsmat, Jolt som Max (min bror) skulle ha på något LAN (inga LAN utan jolt?) och glass, vilket jag kom på att jag suktat efter hela veckan. Icas fruktglass, för även om Ben & Jerry's är svinigt bra på att göra surrealistiska och ljuvliga glassmaker så har de lite dåliga på det här med fruktglass. Icas jordgubbsvariant däremot består till större delen av just jordgubbar och smakar därefter. Och då menar jag inte som jordgubbsglass brukar smaka utan som riktiga  jordgubbar. Dessutom så är den billigare än Ben &Jerry's. I alla fall en aning.

Med risk att låta som en försäljare, finns även i smakerna hallon och smultron

Och så hittade jag skånska läckerheter i affären . Skåda detta virrvarr av pseudomaräng!

Spiddekage!




Rebus 16/6

Det blir allt svårare att hålla koll på vilken veckodag det är, men jag lyckades ändå pricka in att det var tisdag idag. Här kommer dagens rebus.


Ledtråd: Låses upp på onsdag.

Svaret på förra rebusen var gummianka vilket Johanna prickade ut.

På macken

En gång när min pappa var inne på en mack och köpte något (säkert korv, vilket alla lastbilschaufförer äter)så skedde följande:

Pappa hade precis betalat för sig och fått tillbaka växeln när han upptäckter att han hade fått tillbaka 10 kr istället för 16. Pappa visar då hur ljus han är och ställer sig som fastlåst längst fram i kön gloendes ner i handen som någon gått och spottat ut snusen där. Expediten frågar då lite försiktigt om det är något fel. Varpå pappa episkt svarar
-Ne, jag tänkte bara på sex.

Pappa är bäst.

Anders Wejryd är dum i huvudet

Under april månad fick domkapitlen i Stockhols stift, Växjö stift och Lunds stift ta ställning i ärenden där präster bland annat tjatat till sig sex med en sörjande kvinna, haft förhållande med ungdomar eller kränkt kvinnor.
 Ärkebiskopen beklagar ärendena, men säger att det är bra att kyrkan tar tag i dem.
 -Det är tragiskt, men jag tror att vi har lyckats i vår ambition att göra folk mer anmälningsbenägna, att få människor att våga anmäla, säger Anders Wejryd.
-Utdrag ur Östgöta Correspondenten 15/6

Detta tyckte jag var tämligen lustigt att läsa. Jag var faktiskt tvungen att läsa om det flera gånger för att vara säker på att jag läst rätt. Det som störde mig mest var inte att det var präster som gjorde det här, de är människor precis som vi andra och jag tror inte att prästerskapet är överrepresenterat på brottsfronten. Det var ärkebiskopens uttalande."Det är tragiskt, men jag tror att vi har lyckats i vår ambition att göra folk mer anmälningsbenägna". Menade verkligen Ärkebiskopen att det på något sätt är bra att sådana här saker händer i kyrkan för att det uppmanar folk att anmäla det efteråt? Det är väl ungefär som att säga att en ökad brottslighet är bra för det leder till att fler vågar anmäla. Ett dumt argument.

Nu ska jag iväg ut och råna en kiosk, så att folk kanske ska våga ta till lite civilkurage.

Freddy Gottfridsson

I natt drömde jag att jag var tillbaka i skolan. Förutom den ångest man hade över att sommarlovet hade varit så löjligt kort så gav Daniel mig en personlig matteläxa. En större bunt papper som jag skulle räkna klart fram tills nästa vecka. När jag sen vaknade var jag tvungen att kolla upp dagens datum bara för att försäkra mig om att skolan inte börjar än. Sen kunde jag inte somna om på ett tag heller.

Daniel vet allt hur man jävlas med elever.

Stabil sömn

Det är när man försöker somna som tankarna brukar vandra som mest i huvudet på mig. Egentligen så är jag inte ens trött just nu och är sällan det vid den här tiden på dygnet. Detta får mig att tänka på varför jag ens försöker sova. Hela poängen med sömn bör väl ändå vara för att bli piggare, inte för att det är en vanesak. Så nu när jag är pigg så vill jag inte sova, jag har inget att passa tider till imorgon, inga krav och inga andra behov av fasta sovtider. Med hela sommarlovet framför sig så kanske man ska ta och experimentera lite med dygnsrytmen. Det går att utföra på ett antal sätt.

Till exempel så kan man mer eller mindre vända på dygnet. Inte för att man behöver just sova 8 timmar mitt på dagen och vara vaken hela natten. Man skulle även kunna rucka på dygnsrytmen med enbart ett par timmar. Sova mellan 5 och 13 varje dag om man så vill.

XKCD tänkte till om hurvida man kan ändra dygnets längd istället. Detta verkar riktigt intressant bara för att se hur lång tid det tar att vänja sig vid rytmen.

Jag tror dock jag väljer en mer anarkistiskt tillvägagångssätt och sover när jag vill och var jag vill. På det sättet slipper jag hålla en massa sovtider som jag ändå inte kommer ha användning av förrens vi börjar skolan igen. Eller jo, sen när jag jobbar under vecka 26, men det är inte så viktigt.

Sommarlovets första dag

Solen tittar fram på riktigt och trots att det enligt SMHI enbart är 16 grader varmt ute idag så har jag kunnat sola hela eftermiddagen. Äntligen kan man göra något som luktar sommar utan att behöva skrapa bort frost från bröstet.

Sen så spelar Zeros mot Vadstena idag. En match som ska bli rolig att titta på. Ärligt talat så vågar man inte säga vilket av lagen vinner. Zeros vann ett par träningsmatcher inomhus mot vadstena i vintras men med tanke på att inomhus och kortdistans är Zeros esse och att jag inte sett vadstena utomhus än så är det svårt att säga. Zeros suger för övrigt på fullängdsmatcher och jag har bara sett dem vinna en seriematch (där de inledde matchen med att sparka motståndarmålvakten i huvudet).  Detta främst på grund av pissig kondition.

Vad gör jag? Analyserar fotboll? =(

Shrimpocide

Varenda gång jag äter räkor som man måste skala själv går tankarna osökt till folkmord. Det beror nog på vad jag gör av räkskalen, speciellt huvudena, efter att jag skalat räkorna.


Sen så tror jag att jag har någon störning som gör att jag måste stapla saker. Men det hör inte till.


Vattenrundan

Egentligen är det någon sorts tradition för motalabor att varje år gå ner och titta på vätternrundanstarten. Oftast för att det finns billigt godis, skräp och ostadiga åkattraktioner än egentligen för att titta på cyklisterna. Jag valde att istället för det sitta hemma och tugga på insidan av min kind. Främst för att jag har en stor ovilja mot att stå och heja på en massa folk man inte känner, varav en anseelig mängd är tyskar, samtidigt som man blir genomblöt av årets hittils värsta vätaudelning. Dessutom så vill jag inte tappa suget inför det år då jag ska cykla vilket leder mig in på nästa punkt.

Det var tänkt så att jag skulle cykla vätternrundan nästa år, detta var innan jag kom på vad studenter brukar ha för sig kvällen innan vätternrundan. För trots att cykla i trettio mil inte är den roligaste av aktiviteter så är det nog snäppet värre med en massiv baksmälla och sömnbrist som man nog kan räkna med mot slutet av studentveckan. Därför skjuter jag nog upp det ett år och får ta smällen då istället.

För övrigt: Grattis alla cyklister till de 60-80 millimeter regn som ska ha fallit nu under fredag-lördag.

Man blir varm

Man blir helt varm i kroppen av att titta på den här musikvideon, håller ni inte med?


Rebus 12/6

Sommarlovets första rebus (yeay)! Förhoppningsvis så kommer jag ha någorlunda koll på hur dagarna förflyter men ha överseende i fall jag glömmer bort en fredag eller tisdag.


Tänkte att jag implenterar ledtrådar på ett smidigare sätt. DVS tidsupplåsta sådana. De kommer uppdateras i bloggen någon gång runt utsatt tid. Förutsatt att jag kommer ihåg (och ingen har kommit på den).

Ledtråd 1: Låses upp lördag kväll.


Little rainy drops makes Petter dozy

Vädret har tydligen bestämt sig för att vara extremuselt idag och trots att jag inte på långa vägar skulle kunna räknas som en utemänniska så blir jag smått klaustrofobisk när jag sitter här halvsovandes på mitt rum. Det här är en sådan typisk dag när man vaknar men aldrig riktigt masar sig ur sängen, äter pannkakor eller fattiga riddare till lunch och har ont i magen resten av dagen för att den liggande ställning man spenderar den i pressar ihop magen så man tror man kommer spy till slut. Pannkakor är inte ens gott och hänger verfkligen ihop med dagar som denna.

Dagen masar sig lite fortare förbi nu när man hittat ZeroPunctuation. En australiensisk Spelrecenset som pratar i ett jävla tempo om hur dåliga alla spel egentligen är. Förhoppningsvis så håller jag mig vaken ett tag till med hjälp av honom.


Flak

Var nere på stan och tittade på studenterna i förmiddags. Traktorflak är ju skitkul att åka runt och tävla i oväsen på (ska bara skaffa en fryst gris så kan jag kapa ett). Den bästa vagnen var helt klart FoT/BoRs trots att de inte var så många eller hade något oväsen att tala om. 


Det är så skönt att trots att BoR/FoT inte är de vassaste knivarna i lådan får åka med i studentfirandet. Om än med vissa säkerhetsföreskrifter.


Jag kan inte fokusera

Saker jag tänkt på sen igår:
  • Måste skaffa mig en hatt. Prövade Gäbs hatt längre perioder hos Sulek igår och kom fram till att hattfrilla nog är värt att ha för lite huvudkomfort.
  • Musik som man lyssnade på när man var sju/åtta år är ger roliga nostalgikickar. Efter ett att ha gjort det ett par minuter till så mår man mindre bra när man kommit fram till hur dålig (smak) man var (hade) på den tiden. Varpå man får huvudvärk
  • Förfester borde inte vara förfester om det inte finns något att dra till efteråt. Fester ska heller inte sluta innan tolv.
  • På skolavslutningen ska det vara fint väder så man kan dra till stranden och bygga sandslott, starta gräsbränder eller kasta gris på folk.
  • Måste skaffa en frys så jag kan skaffa en gris så jag kan kasta den på bilar så jag kan sno bilen så jag kan åka iväg.
  • Studenten är bara till för att göra så mycket oväsen som möjligt.
  • Jag kommer få migrän när vi slutar trean.
  • När man halvsover efter att ha varit på en fest så tror jag alltid att alla som varit på festen tittar på mig när jag sover. Ibland pratar jag till och med med dem.
  • Oh snap!

Guide: Sommarlovsstekning

Eftersom vi alla vet att den här sommaren kommer att gå förbi utan att vi ens fått se solen så har jag satt upp en liten guide till hur man ändå kan steka i solskenets och värmens frånvaro.

1. Trotsa väder och vind och gå ut ändå
Ingen vettig människa vill sitta inne hela sommarlovet även om det regnar och blåser. Därför så kan man välja att gå ut ändå helt enkelt. För detta krävs:
  • Underhudsfett och/eller bra ämnesomsättning för att hålla värmen i novemberkylan.
  • Solstol eller filt då alla naturliga underlag är konstant blöta.
  • Solglasögon så att man ser glassig ut.

En bra demonstration på alternativ 1.

2. Steka i köket
I princip alla har en stekpanna och spis. Därmed kan även de flesta steka i köket. Detta är inte lika kallt som alternativ ett men det kan vara lite klumpigare att få in solutrustningen till spisen.  För detta behöver du:
  • Spis och stekpanna.
  • Kött, grönsaker eller annan mat att steka.
  • Solstol av högre modell så man når upp till spisen.
  • Solglasögon så man ser glassig ut.

Den här solstolen är aningen för låg för spisstekning. En högre rekommenderas.

Glöm inte att hålla koll på det du steker. Spisstekning medför större ansvar än utomhusalternativet på grund av brandrisk.

Jag är en stor pojke

Tittade igenom lite bilder som Gäb tog på klassdagen. Det jag fastnade mest för var den här bilden där vi står på stranden och försöker få igång grillarna. Lägg märke till hur mycket större jag ser ut och vara än t.ex. Johan.

Petter är en stor pojke!

Rebus 9/6

Dagens rebus kommer upp nu. Den här är enkel, jag lovar.



Rätt svar på förra rebusen var "Bakfylla". Vilket Johanna listade ut.


Jag kräver omval!

Vart tog PetterParitet vägen egentligen? När jag slog upp tidningen imorse och läste igenom valreslutatet så satte jag nästan min smörgås i halsen. PetterPartiet var inte ens representerade i resultatet! Detta ser jag väldigt allvarligt på då jag vet att en stor del av sveriges befolkning har röstat på oss (mig). Jag har undersökt anledningen till detta mystiska röstbortfall under dagen och har upptäckt orsaken till det.

Först och främst måste vi lägga märke till att PetterPartiet förkortas till PP. Om man då tar i åtanke att de inkompetenta rösträknarna samtidigt har förkortat PiratPartiet till PP så är det inte så svårt att se vad som hänt. Troligen har det skett en grov och extremt allvarlig miss i kommunikationen medans rösträkningen genomfördes och enfrågepartiet PiratPartiet fick alla PetterPartiets röster. Detta är högst skandalöst, då PiratPartiet överhuvudtaget inte har någon riktig politik att tala om. Det är högst otänkbart att någon överhuvudtaget skulle rösta på dem. Därmed fick de 7,1% av alla röster bara genom att stjäla dem från oss.

Jag kräver omval!

Sadness

Har du någon gång haft ett starkt behov av att gråta men hur mycket du än vill och försöker så går det ändå inte?

Till Martin

Låt oss prata allvar nu. Martin, jag vet att du är mindre vänligt inställd till regeringen nu när du misst ditt jobb på korpen. Att skylla på finanskrisen är befogat, men att säga att regeringens passivitet ligger bakom det är väl att ta i? En finanskris är sällan lätt för ett land att inte dras in i med tanke på hur världen ser ut idag. Sverige med sitt minimala inflytande på världens ekonomi kunde knappast förhindra eller undvika en finanskris. Det är möjligt att om Sverige istället för marknadsekonomi hade haft planekomi kunde ha undvikit finanskrisen. Men det skulle säkert falla på andra punkter, även om SSU tycker att det verkar bra i teorin.

Angående passiviteten som Reinfeldt visar den svenska arbetsmarknaden så är det snarare en form av propaganda från vänsterfallangens sida än ren sanning. Vår nuvarande regering har valt att satsa pengar i banker och andra mer vitala delar av den svenska ekonomin än att rädda deltidsjobb i småstaden motala eller icke vinstdrivande bilindustrier i trollhättan (till skillnad mot en viss partiledare för Socialdemokraterna i det senare fallet). För jag tror att socialdemokraternas handlande i finanskrisens spår inte skulle skilja sig nämnvärt ifrån alliansen. Idag är trots allt alla svenska partier antingen socialliberaler eller liberalsocialister.

Synd med jobbet Martin. Men skyll inte på Reinfeldt. Skyll på den amerikanska bostadsmarknaden e ller, om du vill ha något mer närliggande, folks ovilja att träna i kristider.

Rebus för 5/6

Glömde lägga upp en Rebus igår, så jag gjorde en nu istället. Ordet har med sprit att göra.




Svaret på förra rebusen skulle ha varit Miniräknare (en bil av märket mini samt tre barn som räknade matte). Den här hoppas jag är lättare. Annars så får jag bli lite snällare med svårighetsgraden på bildgåtorna.

Achievement unlocked:
Used nude content in your blog.

Pretty much everywhere, its....

Jag kan inte sluta skratta åt det här klippet. Jag har spammat replay-knappen i minst tio minuter nu. Men så är man löljigt lättroad.

Och nu, väder!






Vi expanderar

Glada nyheter, PetterPartiet har äntligen expanderat till Facebook. Med detta utvidgade inflytande räknar ledningen med åtminstone två mandat i Europa-parlamentet. Med denna nyvunna makt vi räknar med att få med hjälp av er så ska vi göra allt i vår väg för att höja kattunge- och äppelpaj-budgeten.

Glöm inte att rösta på PetterPartiet i helgen. För ett mindre rött, vinrött, rödrosa, ljusrött samt turkost Europa!

Ett vettigt alternativ till allt

Stackarn

Nu får det vara slut, min syster ser så ensam ut på facebook. Alla tar och addar henne så hon har någon annan än mig att uppdatera för. Ni behöver inte kommentera hennes statusuppdateringar, bara gilla dem så känner hon sig bättre. Jag vill inte att hon ska gråta av ensamhet om nätterna. Det är fruktansvärt hjärtskärande att höra snyftningarna från andra sidan hallen.

Stackarn, ingen att dela sina vardagliga händelser med.

Occh Lisa, om du läser detta, du behöver inte tacka mig för stödet. Jag gör så gott jag kan för att vara den bästa storebrorsan som du någonsin kan tänka dig. Du vet att iallafall jag läser din status.

Hang in there!

Närmar sig?

Fick post från Motala Tidning idag där de frågade om jag ville sätta ut en annons när jag fyller 18. Rubriken var det mest övertydliga jag sett på länge. Jag börjar väl komma upp i den åldern där det inte är lönt att vara subtil längre.


Kudos till M&VT, utan dem hade jag aldrig kommit ihåg det.


Vi sörjer spriten

Det händer så mycket hemskt i världen. Läste i Aftonbladet nu ikväll att en långtradare lastad med sprit hade kört av vägen. Mängder av sprit rann ut. Vägen var tvungen att stängas av i flera timmar för att bärgningspersonal skulle kunna samla ihop flaskor som inte hade spräckts. 14 pallar lyckades de rädda och som tur var kom inga människor till skada. Men det är fortfarande en tragisk händelse.

Där det en gång brytits sand

När man har kursavslutning i miljökemin så måste man göra något som sammanfattar det essentiella  i kursen. Så idag så har vi cyklat väldigt långt, fikat och varit ute i regnet. Först så skulle vi cykla upp till Lemunda (en liten husansamling knappt värd att kallas ens håla) där de har ett gammalt sandstensbrott som vi skulle titta på. Det kan väl ha varit någon mil ut dit men vi i miljökemin klagade inte, vi var hurtiga och slängde oss direkt på cyklarna som de hängivna naturmänniskor vi är och började vår färd norrut.

Efter lite drygt en timme hade hela gruppen samlats igen. Stående vid vätterns strand åt vi bulle och drack saft i extremblåsten. Vi gick sen vidare bort till sandstensbrottet. Observerade att det såg väldigt blött ut och traskade vidare någon kilometer in i skogen.

I skogen fanns det träd (O_O), blåbärsris och ett större antal cylinderformade stenar. Dessa ska tydligen massproducerats ute i skogen en gång, för att det är kul helt enkelt. Efter att ha tittat på stenarna bestämde vi oss för att gå tillbaks till cyklarna. Cykla tillbaka var det inte alla som gjorde. En del lyckades charma till sig skjuts i Lennarts minibuss. Jag var inte inkluderad.

BTW. För er som undrar vart Lemunda ligger. Tänk er att ni åker ut mot Malin men istället för att svänga upp till hennes hus/herrgård så åker ni någon bonuskilometer.

Projektet i arbetet

Bra ideer kommer alltid i duschen. Så var även fallet när jag kom på vad jag ska ha som projektarbete. Jag har funderat på något etologiskt eller något inom miljökemi. Tankarna gick kring om man skulle se hur någon djursort påverkades av olika onaturliga ämnen tillfördes i deras habitat, kanske dissekera lite smådjur och atomisera deras hjärnor i atomabsorbatorn. Men till slut kom jag på det. Jag (och Martin) ska analysera tungmetallhalten i någon köttprodukt och jämföra halterna i fettet och musklerna. Äntligen kan jag pusta ut.

Problemet nu är att få tag i Gudrun. Hon lyckades undvika mig och Martin hela dagen idag men imorgon kniper vi henne.

Rebus 2/6

Dags för en rebus igen.




Tänkte börja lägga upp rebusar på en mer regelbunden basis. Vad sägs om tisdagar och fredagar? Ger er gott om betänketid.


Trä mot trä

Om ni varit uppmärksamma så kan ni märkt att jag har ett ärr i pannan (över vänster ögonbryn). Man kan väl undra hur Petter dragit på sig denna skönhetsfläck. Har Petter snubblat och slagit huvudet i ett bord? Har han varit med i ett knivslagsmål? Eller har han kanske blivit anfallen av galna björnar? Visst hade det varit lite häftigt om det varit galna björnar, men så macho har Petter inte varit i sitt liv. Jag kan istället berätta hur det gick till.

Under sommarlovet mellan fyran och femman, då jag var som trindast, satt jag ganska mycket hemma hos en kompis som bor längre upp på gatan. Vi spelade ganska mycket spel den sommaren. Eller snarare, han spelade ganska mycket spel och jag tittade på. Någonstans i juli månad köpte han ett nytt spel, Warcraft III.En av huvudpersonerna i Warcraft III är en människokrigare vid namn Arthas. Arthas har en mäktig tvåhandshammare som han bankar sönder oknytt med. Detta memorerade man som en duktig elvaåring.

Veckan innan sommarlovet slutade så var jag inne i vårat garage och rotade lite. Ni kan inte ana hur lycklig jag blev när jag hittade en stor träklubba som till formen liknade den som Arthas hade. Jag började naturligtvis går runt och slå saker med den. Världen gick inte säker när Petter var i farten.

Men stora klubbor är inte leksaker. En eftermiddag när en av mina kompisar kommit över så ville man imponera lite med sin stora träklubba. Jag demonstrerade min och klubbans styrka genom att ge oskyldiga blommor smisk tills jag såg en plastboll som var väldigt inbjudande. Så jag tog i och svingade klubban över huvudet och träffade rakt på bollens ovansida. Eftersom bollar är elastiska så flög klubban tillbaka upp igen. Rakt i pannan på mig. Detta resulterade i ett stort hack i huvudet, ett halvdussin stygn och en blodig tröja.

Ett av mina mindre ljusa ögonblick. Helt klart.


Hittade klubban häromdagen, en riktigt robust sak.

Snart även på tub

Tydligen så finns ubuntu nu även som läsk. Frågan som är mest intressant är hur man bootar den.

Ubuntu Cola riktar sig främst till läskköpare.

RSS 2.0