Bakgrundsbilder

Minimalism är fint, pokemon är kul och en skrivbordsbakgrund behöver du ha. Varför inte kombinera allt och ta hem en minimalistisk pokemonbakgrund idag. It's awesome!



@ Tekniska BRB

Var på tekniska museet idag (that's stockholm om ni inte hade koll på det). Utöver att ha skrämt en stackars turistgrupp nerei gruvutställningen och med hjälp av utställningen om kvinnliga uppfinnare kommit fram till att det bästa det sämre könet någonsin hittat på är torrmjölk (slog den väggfästbara kapsylöppnaren i alla fall).

En av anledningarna till att vi åkte dit var för att gå på 4D-bion. En 3D-biosalong med lite gimmicks som stolar som stutsade runt, pinnar som petade upp från sitsen i röven på en och små hål som det blåste luft i ansiktet på en från. Fråga mig inte vart den fjärde dimensionen kom in i det hela, jag som dödlig kunde väl inte uppfatta vad som nu pågick. Filmen vi såg var en lightversion av "an inconvinient truth" med lite 3d-gimmicks inslängda och var helt klart anpassad för en publik några år yngre än mig (ändå kom jag in på en barnbiljett, gränsen för när man slutar vara barn går tydligen vid 19). I sluttampen av filmen så fick man till och med ett quiz på ett antal miljörelaterade frågor. Svarade både rätt på flest frågor samt var snabbast med att knappa in rätt svar på fjärrkontrollen. Något som gjorde att en del blängde på mig (no shit) när spotlighten utsedde mig till vinnare.

Jo, sen köpte jag ett antal böcker när jag ändå var i Stockholm. Nu har jag att läsa ett bra tag framöver med nya volymer av Petra Östergren, Nick Hornby, Karin Boye och Simon Singh.

Klockan fyra, here i come!

vet inte om ni har tänkt på det men det är märkligt hur man vänder på dygnet när man är ledig. Sakta men säkert så glider ögonblicket man bestämmer sig för att "ne, nu är det banne mig dags att gå och lägga sig" allt längre framåt natten. Sakta men säkert så flyttade (i alla fall jag) man fram det ögonblicket från någorlunda resonabla tider som tolv-ett till vad som nu är runt fyrasnåret. Det finns ingen bra anledning till det. Jag är skapligt trött redan innan, det finns inget att göra och jag kommer bara vara trött när jag vaknar morgonen därpå.

Nu ligger jag här igen, i sängen framför datorn. Tidigt imorgon ska jag till stockholm och jag borde egentligen få mig lite sömn (även om jag är ytterst van vid och endast kräver runt sex timmar sömn egentligen). Sade till mig själv att tolv, då ska jag sova. Sen vid ett (Tvångsbeteende, kan bara försöka somna när klockan är hel) så intalade jag mig samma sak igen. Klockan fyra, here i come!

Bearded Butterflies

För det mesta så är mina drömmar bisarrt osammanhängande. Vaga minnen av att jag spelat nakenmonopol med fem andra personer i min säng ena stunden för att i andra anfalla besticksmonster i ett medeltida slott (jag vill se någon tolka det i kommentarsfältet). Men någon gång ibland så får man faktiskt ut något användbart ur drömmar. En gång lärde jag mig faktiskt vad semantik betyder.

Igår natt så fick jag dock en viktig uppenbarelse. Jag drömde nämligen att jag hade decimeterlångt skägg. Det var det enda drömmen handlade om. Jag stod ensam i intet och kände hur det var att ha långt skägg. Den helt otroliga och sjukt realistiska känslan av att dra fingrarna genom skägget. Texturen, motståndet, trasslet - helt otroligt. Kommer fortfarande ihåg i detalj hur allt kändes. Det här kommer helt klart påverka mig i mitt framtida skäggval.

Film?

Visst är det trevligt att vädret blivit bättre de senaste dagarna. Det är inte olidligt varmt längre så man kan faktiskt ha fönstrena stängda utan att kvävas eller svettas ihjäl. Solen kan jag också leva utan, nu när jag fått i mig tillräckligt med D-vitamin för att klara en vinter vid treriksröset (ge mig en rulle silvertejp, ett paket tändstickor och en sked så klarar jag vad som helst vid treriksröset).

Dock så börjar det bli väldigt tråkigt att sitta här nere i kryptan. Då ingen delar min entusiasm över det vackra vädret så har jag inte dragit till stranden på evigheter och alla egentliga utomhusaktiviteter har lagts på hyllan. Jag behöver göra något, hålla mig aktiv, matta ADHD-monstret inom mig.

Därför tycker jag att vi har en filmkväll hemma hos mig snart. Någon på?

Påskägg

1. Gå in på Youtube

2. Välj en video, vilken som helst.

3. Innan videon hunnit ladda klart, pausa den.

4. Håll in vänster piltangent.

5. Ha kul.

(Spoiler: It's snake!)

Indikator

Det finns ett par saker som indikerar hur mycket man sitter vid datorn. Bland annat har jag en insticksmodul till firefox som räknar antalet aktiva timmar jag har surfat med den browsern. I skrivande stund så är den uppe i 1321 timmar sen jag installerade den den 15e juli förra året. Räknar man sen bort lite drygt 10-40 timmar så får man sen en ganska bra bild över hur mycket tid som faktiskt gått åt till att sitta på facebook eller titta på när monsterbajsaren klämmer ut 5 liter krämig chokladmousse.

Ett väldigt bra indikator på att jag suttit lite för länge är de inbränningar jag fått i TVn jag använder som datorskärm. Något som man är logiskt med statiska saker som taskbars. Tills man tar i åtanke att jag har en LCD-TV. Som inte ska få inbränningar.

Den mest "uägh"iga sexscenen någonsin.

Stör mig ganska hårt på att det här klippet inte går att bädda in. Men det är allt för sevärt för att inte länka till.


Rebusar - vad som händer nu

Jag började lägga upp rebusar när jag gick i tvåan och precis hade rebootat min blogg. Jag har lagt upp rebusar mer eller mindre konstant sen den första kom upp. Jag har utvecklat konceptet en hel del sen jag lade upp hårddisken för lite mer än ett år sedan. Nu efter två säsonger och över 100 rebusar så har jag faktiskt börjat tröttna på konceptet. Dels för att det är slitsamt att lägga ner en hel halvtimme i veckan på att lägga upp dem, dels för att jag nu måste torka upp all den spydighet jag precis slabbade ner golvet med och för att det är allt svårare att komma på bra rebusar (Den bästa är fortfarande IG-varningen. En av få rebusar som bara använder en bild).

Vad jag vill säga är att jag nu släpper rebustävlingarna. Kanske tar jag upp det någon gång i framtiden, kanske gör jag inte det. Vad som är säkert är dock att det inte kommer ske inom den närmsta framtiden i alla fall. Och för er som gillade att komma in och prova lyckan i någon tävling? Jag sade aldrig att jag skulle sluta med det.

Ett nytt koncept är redan utfunderad och redo att skeppas ut om ett par veckor.

Rebusar - slutet

Så var det äntligen dags att avsluta vårens rebustävling. Som jag tidigare sagt så kommer de tre bästa få någon form av pris inom en snar framtid. Men nog med text, här är vinnarna.

Första plats: Robert Lagerqvist
De som följt tävlingen lär inte vara förvånade över att Robert plockade hem förstaplaceringen. Vad som började med ett brutalt gisserispammande (som även om det var fult var synnerligen effektivt) utvecklades till relativt pricksäkra svar under säsongen. Robert är också den första som ensam fått mig att ändra reglerna för att göra allting jämnare.
Antal rebusar lösta: 16

Andra plats: Johan Allard
Medans Robert plockade de flesta av sina poäng de första månaderna så började Johan relativt sent och tog hem en rejälv mängd av rebusarna på slutet. Något som visar på att det aldrig är för sent att börja.
Antal rebusar lösta: 9

Tredje plats: Gabriella Molinder
Förra säsongen segrare verkar ha lutat sig lite tillbaka och gett plats för nya aktörer den här säsongen. Trots detta så har hon fortfarande löst tillräckligt många rebusar för att inta tredjeplatsen.
Antal rebusar lösta: 6

Grattis, förvänta er att jag kommer på besök inom en snar framtid.

Undran

Det är väl ett ganska okej spel men varför har det en egen flik på MSN video?


I liked the part where they were taking the hobbits to isengard

1. Sno den här spellistan

2. Ladda hem den här låten

3. Lyssna på den i en timme.

Grattis, ditt liv är nu fulländat.

Rebus - update

Deadline för rebusarna. Ni har fram till söndag på er att lösa de sista två rebusarna. Ett antal har fortfarande chansen att hamna i topp 3-gruppen. De som får pris vill säga.

11/6
22/6

Var med nu, man vet inte när nästa rebus kan komma.

Macgyver

Värmen tar död på mig. Eller rättare sagt så tog den dö på mig tills jag hämtade upp en gammal trasig fläkt ifrån källaren och lyckas laga den med någon meter packtejp och en kork från en vodkaflaska. Ibland känner man sig riktigt Macgyver. Speciellt när det blåser sval luft i ens fluffiga hår.

Peace and Love - En till historia

Min syrra har gått omkring och tjatat väldigt mycket om att jag ska utveckla achievementen Acquiring Personal Space lite bättre. Därför är det precis det jag ska göra.

Lördag, slutet på en extremt varm vecka och jag hade för länge sen tappat bort min vattenflaska. Något man fick kompensera med en frukostranson inehållande en halvliter pucko med extra kakao. Eftersom det var den sista kvällen gällde det att bli av med allt alkoholhaltigt vi lyckats ta med oss. Något som potentiellt skulle kunna förklara varför spyan kom när den kom. Vad som dock kan påpekas är att varken jag eller jeffrey hade fått tag på större mängder sprit till borlänge, jag satt egentligen bara på en liter cider, drygt en deciliter vodka och stundtals lite billigt bag-in-boxvin från våra tältgrannar. Jeffrey kan intyga att jag fått i mig klart större mängder under studentveckan och då inte alls mått dåligt.

I vilket fall som helst så drog vi iväg til festivalområdet för kvällen. Mando Diao stod på schemat, ett av de band som drog mig till P&L från första början. Jeffrey och jag placerade oss ganska långt bak så att vi till och med fick sittplats. Där hade vi suttit ett tag tills det började kännas som allt blod åkt upp i huvudet. Inte en skön känsla, speciellt som halsen samtidigt började kännas väldigt tjock. Först trodde jag att jag skulle kunna kämpa mig igenom det men det var bara att acceptera att pommesen jag åt innan nog skulle få se solen ytterligare en gång. Jag flyttade skorna åt Jeffreys håll och lade sen tre ordentliga satser löksås (srsly, that was what it looked like) på gräset medans cirkeln runt mig utvidgades nämnvärt (som att det skulle skvätta menar jag).

Det är äckligt hur snabbt sånt här släpper. En minut efter att jag utplånat allt som bodde i den biten av gräset så var blodet jämt fördelat i kroppen igen och illamåendet historia. Så här i efterhand skyller jag det hela på att jag var just uttorkad i kombination med chocken kroppen fick av alkoholen som fanns i all vätska jag intog. Lite orutinerat men från och med nu lär jag ju alltid dricka ordentligt varma dagar.

Oh, btw: Vi gick därifrån ganska snabbt efter incidenten för att få i mig någon fast föda. Är det inte lite skumt att Jeffrey valde att beställa pizza åt oss?

Fish it is

 

Är väl drygt två personer som kommer förstå det roliga i det här.


Peace and Love - Första av få berättelser

Som en del kanske redan vet så var jag på Peace & Love redan innan de körde igång med musik. De två första dagarna är det enligt traditionen bara föreläsningar och liknande. Det passade därför bra att 18 timmar av mina totala 24 jobbtimmar låg på de dagarna. Det var lugnt och pressen på mig som säkerhetsvakt var löjligt låg. Det var även under de här dagarna jag gick mest. Sammanlagt 60 kilometer.

Tisdag kväll hade jag allmän patrull. Det betyder att säkerheten var så pass överbemannad att de utmönstrade folk med radio och gav dem instruktioner att gå runt vart ni vill. Eller i vårt fall: Gå runt vart ni vill och håll koll på alla zigenare (ytterst PK). Jag och min gruppkamrat Ludvig bestämde oss vid ett tillfälle att patrullera gångvägen som gick mellan campingen festivalområdet. Allt folk var ju där. Det var väldigt lugnt fram till dess att Katarina di Leva skulle hålla i någon meditation. Något som fick den mest stenade hälften av campingens residenter att börja röra sig bortåt.

Trots god skyltning så var det ett litet gäng som var totalt oförmögna att hitta entrén. Ludvig och jag bestämde oss för att hjälpa dem. Det var trots allt bara en knapp 10 minuterspromenad dit, något vi kunde undvara från vårt "ordinarie patrullområde". Vi feluppskattade dock ganska grovt hur sega stenade människor är. Vi hann drygt 50 meter innan de hittade lampor i olika färger som hängde i ett träd. Sen stod de och snurrade under dem i ett par minuter innan vi fick med dem därifrån. "Jag vill snurra jämt" sa en av dem innan vi lyckades hitta ett par nya träd som de glatt ställde under för att snurra en stund till. Vi blev trötta på dem då. Så vi lämnade dem åt sitt öde där under lamporna och traskade iväg.

Såvitt jag vet så står de där och snurrar fortfarande.

Förändring är i luften

Ibland känner man inom sig hur man vill förändra något. Någon med sig själv kanske, något livsomvälvande. Så kände jag mig igårkväll. Så jag blev lite experimentsugen och lade taskbaren i toppen av dataskärmen.

Visst är jag lite galen ibland?

BTW, alla kvarvarande rebusar har fått nya ledtrådar nu och kommer få fler varje dag framöver tills de är lösta.

Kanske bör skaffa en twitterfeed?

Jag skriver lite drygt 500 inlägg/år om man ser till det enda året jag skrivit kontinuerligt. Det betyder att det är stört lång tid kvar tills den här konversationen kommer äga rum:

-Hur många inlägg har du skrivit Petter?
-IT'S OVER 9000!

Det kanske är värt att skriva en mängd sådana här kortare inlägg?

Achievement unlocked

Vad man lyckats med under festivalveckan helt enkelt. Man han faktiskt med en hel del.

Around the world
Gå drygt 150 kilometer på 6 dagar (ett snitt på 2,5 mil per dag för er som gillar att få saker serverat till er).

Protector
Avstyrt något som liknade en misshandel eller slagsmål.

Careful Planning
Lyckats med att inte använda en bajamaja över huvudtaget.

Unachiever
Haft en vecka där man gameat mindre än man duschat.

Thick Layer
Duschat enbart en gång på en vecka.

Acquiring Personal Space
Spy under en spelning.

Refined Taste
Äta 5 olika sorters kebab minst en gång.

Fight the Law
Kissa i hörnet av ett funktionärstält. Från insidan.

Achiever
Avsluta veckan med att köpa lite elektronisk underhållning.

Puntastic
Ha en oavbruten pun-kombo under hela veckan.

Shattered
Träffa en stor muskulös blatte som sen bryter alla fördomar och börjar stamma med en musse pigg-stämma.

Vill ni ha något utvecklat? Kanske skriver lite mer om det om ni lobbyerar för det. Jävligt bra vecka.

Livstecken från initiativmannen

Nu är det drygt ett dygn sen jag kom hem från Peace & Love. Den tiden har spenderats på att ytterligare förstärka min solbränna (då även fylla ut ett antal vita partier), knarka den LSD som Super Mario Galaxy 2 faktiskt är (seriöst, kolla vilken trailer som helst) samt tagit igen alla uppdateringar på diverse webserier och bloggar jag missat den senaste veckan (den här parentesen finns enbart här för att de två andra exemplena hade parenteser och jag vill vara symmetrisk). Tyvärr så har jag fortfarande inte orken att sätta mig ner för att på något sätt sammanfatta min vecka i borlänge på något sätt. Det får bli någon gång nu i veckan istället.

Det vill säga när orken kickar in. InitiativPetter, iväg!

RSS 2.0