Mor slår till

Vad lär du din barn för språk?

Mamma om när pappa svor inom min lillebrors hörhåll.

Kapitalismen hindrar mitt kakköp

Var förbannat sugen på något att småäta på efter skolan idag. Så när Martin och jag var nere och letade kött på stan idag (något vi inte lyckades få tag på, än) så tänkte jag att jag tar och köper mig ett tråg kakor. Det var väldigt länge sen sist. I ett ögonblick av oerhörd djärvhet så valde jag att inte plocka upp chokladbollar som jag brukade. Istället så tog jag dess granne, punschrullarna. Lagom nöjd började jag gå mot kassan när jag med ens insåg att jag inte har några pengar, så jag fick besviket lägga tillbaks dem på hyllan.

Egentligen så har jag pengar. Jag hade bara inte tillgång till dem i butiken. För några veckor sen, den innan skolan började vill jag minnas, så var jag uppe hos mormor och morfar och hjälpte dem med deras digitalbox. När jag var där uppe så fick jag ett sms från tele2. Meddelandet gratulerade mig över mitt nyinförskaffade mobila bredband, gav mig ett ordernummer samt konstaterade att en summa pengar skulle debiteras från mitt bankkonto. Detta gjorde mig först väldigt förbryllad, jag hade inte beställt något mobilt bredband. Sen blev jag rädd, någon beställer saker i mitt namn! Det var bara att snabbt åka hem och flytta mina pengar till ett annat säkrare konto. Där har de suttit sen dess.

Och för att knyta an till rubriken:
Så jag kan inte köpa kakor för att någon beställt mobilt bredband i mitt namn för att det är så enkelt att anordna sådant på tele2s hemsida för att tele2 vill tjäna pengar i en hård telemarknad för att kapitalismen gillar när företag konkurrerar på en fri marknad. Kapitalismen förhindrar därmed mig från att köpa kakor. Ironiskt.

Acapulco

Pizza är en av livets fyra stora glädjebringare. Det är mat som är god vad man än har på den. Det är mat som är god vad man än har på den om inte Martin väljer. Jag gillar att testa nya sorter. Så medans alla andra i fredags valde kebabpizza och capriscosa som folk i allmänhet gör så valde jag den dyraste pizzan från menyns mörkaste hörn. Acapulco: ett 80-kronorsvidunder med bland annat oxfilé, jalapeños och mild tacosås på. I sann finsmakaranda plockade började jag med att äta en skiva jalapeño för sig självt, troligen för att jag under kvällen lagom kaxigt slukat ett antal nävar wasabinötter. Ett glas dricka senare forsatte jag på pizzan.

När halva pizzan var borta började folk undra om jag var ledsen över något. Tårarna rann och svetten pärlades i pannan. När jag hade en fjärdedel kvar började jag anmärka om att mina läppar "sved som fan". Den sista biten var jag nästan tvungen att trycka i mig då det av någon anledning var extra mycket jalapeño just där.

Sen för att vara lite lurig så rekommenderar jag den här dyrgripen. För den var riktigt god om man ser över läppsvidet.

Hatt, vi sågs fredagen den 28e. Jag saknar dig

Igår så drog vi iväg Harrys allihopa. Med allihopa menar jag då alla utom Martin, Malin och lill-Karl som enligt lag inte är tillräckligt mogna för att komma in. Harrys var bra mycket finare och roligare än brygget. Dessutom så kunde man fortfarande samtala med sällskapet när musiken var igång, vilket jag anser är ett stort plus i kanten. De delade ut hattar och "sådana-där-blommor-som-turister-får-runt-halsen-vid-tropiska-turistmål". Jag och Johan lyckades sno åt oss var sin hatt innan de tog slut som sen roterades flitigt runt i sällskapet tills de helt enkelt försvann. Jag hade gärna haft en hatt med mig hem.

Kriminellt snygg hatt

Den mest troliga anledningen att de försvann är att någon tog den när vi ägde dansgolvet. Vi dansade konstant i två timmar och jag slutade först när jag hade ont i fötter och mage, andnöd samt behövde omväxling mot det svettiga subtropiska klimat som rådde inomhus. Då var det bara ett par minuter kvar tills det stängde, så det gjorde inte så mycket.

 

 


Rebus 28/8


Ledtrådar: ----------

Jag tänkte införa en liten ändring i upplägget idag. Istället för att olösta rebusar automatiskt rättas när nästa rebus läggs upp så kommer de att förbli olösta. Jag kommer då även länka till äldre olösta rebusar i varje ny som kommer upp så att de blir lättare att hitta.

Jag tänkte även göra det här med rebusar en aning intressantare. Hittills så har man bara slagits om äran när man löst rebusar.Därför tänkte jag att den som löser flest rebusar fram till jul kommer få någon form av pris (möjligt att tvåan och trean även de får något). Alla rebusar från förra gången och framåt. Lycka till!

Olösta rebusar:
25/8

Typ ljusblå, ljusgrön eller blågrön

Egentligen så borde jag använda den här tiden åt matten, att ta tag i någon av svenskläxorna eller möjligen börja titta lite på fysiken. Jag väljer dock att skriva lite här för att få känna att jag faktiskt gör något. Dessutom så ska jag göra något jag inte gör alltför ofta, nämligen beskriva dagen som varit.

Torsdag, dagen som man hellre byter bort mot en fredag. Idag hade jag på mig min rosa t-shirt, något som även Martin hade valt att bära torsdagen till ära. Detta påpekade Fanny var väldigt gay för att sen försöka förklara bort det med att det fanns EN färg som var om än ännu mer gay, tyvärr kom hon inte på vilken. Detta kan jag dock till viss del hålla med om när vi senare under dagen strosade runt på stan och fönstershoppade, det enda som fattades var handhållning och paus för eventuella kramar.

Inför samhällslektionen var jag väldigt nöjd. Laila skulle till tandläkaren mitt i lektionen så min grupp skulle inte kunna redovisa det hafsverk vi lyckats åstadkomma förrens tidigast nästa lektion. Trodde jag ja, Laila sa detta till Anna Wik så att hon skulle veta varför Laila helt plötsligt slank ut genom dörren. Därmed fick vi förtur på redovisningslistan och stod med ens längst fram i miniaulan. Efter att ha skakat bort känslan av att ridån gick upp innan jag fått på mig mina scenkläder så gick det faktiskt mycket bättre än jag kunnat tänka mig. Med det i åtanke och hur det faktiskt gick så kan ni tänka er vad jag hur jag föreställt det.

Annars så har det letats kött, tagits körlektioner (inte den sorten som involverar sång) samt brainstormning över dragetklädsel. Det sista har jag nu bestämt mig för, men av klara skäl kan jag inte berätta det här och riskera att avslöja vilka teman som valdes. De som sen är nyfikna får helt enkelt fråga på MSN.


Google trends

Yoghurt är världens bästa klan, det är allmänt känt. Idag så använde jag dock google trends för att få en fingervisning över hur kända vi är. Resultatet? Här:

Man kan se att trots att yoghurt bara har existerat sen kanske någon månad eller två tillbaka så har folk ändå sökt på oss sen början av 2004, kanske tack vare något instinktivt vetande att vi någon gång skulle få lust att skjuta spöken. Sen använde jag granny sex som referens. Det förvånade mig dock hur pass populärt det var med mer än dubbla antalet sökningar under den mesta av tiden. Sen är jag dessutom väldigt intresserad över vad som hände vid årsskiftet 2005/2006, även om jag nog inte riktigt vill veta. Sen kan man även få fram vilka länder som sökt på vad.
  BRA LÄNDER (ner till 5 iallafall)             SJUKA, SJUKA LÄNDER
Vi ser att de flesta länder som tycker om oss ligger "down under". Sen så har vi kommit på ett nytt sätt att sammankoppla Tjeckien, Sydkorea och Kroatien. De föredrar granny sex över yoghurt med råge.


But!

Det lät så övertygande, tills hon pekade mot en och sa "but".



Rebus 25/8

Ledtrådar: En känsla, en fin sådan.

Tyvärr så var det ingen som löste den förra rebusen trots tappra försök. Ordet jag hade velat få ut var damplagg. Då inte nödvändigtvis dam-plagg utan snarare damp-lagg. Det senare låter mest som bilderna dessutom (säg "damm-plagg" för dig själv).


Har vi ingen mer sovmorgon?

Vaknade precis i halvsittande ställniing med läxor i nävarna och på magen. Nu är jag jättepepp på att forsätta med dem.

Introducing

Nintendo Wii är inte en färdig spelkonsol. Kontrollen är verkligen inte det iallafall. För att spela ett standardspel ska man i dagsläget köpa till både ett och två tillbehör till sin handkontroll. Idag tittade jag dock i onoffs reklamblad och såg lösningen på det hela.
Introducerar: Wii Tvättmaskin

Aldrig har maskintvättsspelen varit så realistiska.

Fast varför har då Göran Persson alltid varit fet?

Martin nämnde i sin blogg att ätartävlingen vi hade i lördags inte alls kunde räknas som en kamp mellan SSU och Petterpartiet. När jag frågade honom varför idag så menade han att han intekunde representera SSU i den frågan. Istället skulle jag utmana den som är bäst på det i förbundet, nämligen motalas ordförande Cornelis (eller något). Att Martin vet att han är bäst på salladsätning samt att han är ordförande gav mig en liten insikt i hur deras heirarkiska struktur ser ut. Troligen så bestämmer SSU vem som ska vara ordförande genom en turnering hetsätning av sallad. Detta stödjer varför Martin var så kritisk till att Petterpartiet vann. Han är inte den regelrätta representanten vid sådana evangemang. Detta innebär att om Petterpartiet slår SSU en gång för alla så kan vi ta över förbundet helt och hållet.

Oja, det är Ola

Syrran tejpade precis upp en plansch på Ola Svensson på min dörr, troligen i ett spontant försök att reta mig. Jag tror jag behåller den, för att se hur lång tid det tar för henne att ta ner den igen. Sen är ju Ola extremt het.

Den här sexiga blicken är något alla som ska in i mitt från och med nu får möta.

På fredag så gör vi om det

Igår firade vi Bellas och Alex 18-årsdag. Jag anlände hem till Bella runt kvart i sju. Då var redan Niklas och Laila(!) där. När Laila hade blivit tillfrågad om festen hade hon på sitt vanliga sätt sagt att "vi får se" om hon kommer. Därför var jag lite förvånad över att hon faktiskt var där. Resten av gästerna skulle komma vid sju så vi startade ett omgång Buzz medans vi väntade (för de som inte vet är Buzz ett frågesportsspel, Alex hade nämligen inte en aning om vad det var). Det var utklassning.  Jag hade ungefär lika mycket poäng som alla andra tillsammans (något Isabella skyllde på att Martin tagit över för henne när han anlänt och därmed tappat en massa poäng). En kort stund efter det drog Laila, hon skulle hämta upp någon kusin i Linköping eller något. Hon hann iallafall träffa Alex, Mange och TJ(de två senare kom jag senare på liknade Jay och Silent Bob) innan hon stack, men hon missade maten.

Ej med på bilden, Mange och TJ.

Tacos stod på födelsedagsmenyn. Tacos är väldigt bra mat då det är lätt att laga till många personer. Däremot vet jag inte om bella hade räknat med att det  det skulle komma tjugo personer/tio personer + Johan. I vilket fall som helst så var det väldigt mycket mat. När alla var mätta hade vi (bland annat) två skålar fyllda med sallad över. Då kom jag på den brilljanta idéen att jag och en annan skulle ha ätartävling, på skoj givetvis. Martin nappade dock direkt på erbjudandet och jag gick gick mot mitt bättre vetande. Det som följde var en episk kamp mellan SSU Motala och Petterpartiet, med flygande salladsblad, kväljningar och illamående. Till allas glädje vann Petterpartiet stort. Tyvärr så hittade någon även två skålar med paprika som hade blivit över medans jag återhämtade mig. Eftersom jag hade ätit en hel skål sallad var jag mindre pigg på att tävlingsäta ännu en omgång, men salladen hade säkert på något diffust sätt påverkat mig rationella tänkande så jag gav mig in på det också. Trettio sekunder senare var paprikan slut i min skål och Martin hade knappt hunnit börja.

Senare på kvällen drog vi vidare till brygget. På vägen vek både Niklas och Martin av, den förre för att han skulle till en kompis och den senare för att han är för liten. På brygget spelade något band som hette Silent Call. Ett namn som var extremt missvisande för och mot slutet av kvällen lät alla som smurfar och jag hörde inte ens min egen röst. Men det var stämningsfullt. Mot slutet stod hela vårt sällskap och några bonuskompisar framför scenen med armarna om varandras axlar och ruska huvud så man nästan ramlade omkull.

Efter brygget fungerade jag som vägledare för födelsedagsbarnen. Vi skulle upp till Peckas grill men om jag inte hade hållit i dem hade de bara sprungit runt och kramat träd och ofredat lyktstolpar. Allt detta medans de högljutt och glatt vrålade hur det här var den bästa födelsedagen någonsin. Det var ungefär här som min kväll tog slut och jag fick åka hem och sova.

En Lista?

Det här kommer kännas som ett mentalt utvik. Men vad gör man inte för att hora uppmärksamhet?


Namn:
Petter
Piercingar: Inga
Tatueringar: Zilch
Längd: 172 centimeter
Skostorlek: 44
Hårfärg:  Någon beskrev mig som mellanblond till mörkblond en gång, vi kör på det.
Öskar du att du bodde någon annanstans:
Njae, just nu bor jag ju faktiskt gratis.
Tänker du på självmord: Jodå, men det är mest om vilka metoder man kan använda
Tycker andra att du är attraktiv: Adekvat.
Dricker du: Inte riktigt min grej, men det har väl hänt.
Använder du droger: Koffein, socker om det räknas ifall man överdoserar.
Röker du: Ryker?  Släcker hellre cigaretten på armen än för den till munnen.
Vilket shampoo använder du: Gult....ibland blått.
Vilken parfym använder du: Någon Hugo boss.
Vad är du rädd för: Höjder är en favorit men även trängre utrymmen
Gillar du att tvätta: Inte särskilt mycket.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Om de inte går för snabbt.

SENASTE
Film du hyrde:
.....hyra film?....eh....Step Brothers.... kanske...
Film du köpte: Det var nog The Bucket List samt Blades of Glory
Låten du lyssnade på:  The World We Live in - The Killers
Låten du hade på hjärnan: Ba Ba Ba - Miss Li.......den går bara runt.
Låten du laddade ner: Det var ju ett tag sen, men det var nog alla låtari i Tonight
Personen du ringde: Karl-Arne
Tv program du tittade på: Tror jag såg ett halvt avsnitt av Family Guy för någon vecka sen, blir aldrig så mycket TV.
Personen du tänkte på:  Johan, väntar på att han ska bli klar med snabeldraken

FÖR ELLER EMOT
Långdistansförhållanden:
Om folk är nöjda med att inte träffas så är det väl okej för dem. Men för min del....emot
Utnyttja någon:Emot
Självmord: Själviskt, emot.
Teenage smoking: Dö fjortisrökning! dö! Emot! (sen går det att tillägga att jag inte tycker om rökning om vuxna gör det heller)
Att använda droger:  Nein! Emot.
Sex före äktenskap: Jodå, det tycker jag. För.
Köra onykter: Är det här ens en flervalsfråga? Emot.
Förhållanden: Det gillar jag. För

FAVORIT
Mat:
Det här blir svårt att välja. Men Kebab kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
Låt: Ännu svårare, Vi säger "ett antal" istället.
Sak att göra: Just nu: yoghurt!
Sport: Nu får vi hoppas att även Yoghurt är en sport, att välja en annan vore svårt.
Dryck: Vatten är alltid godast, speciellt kallt.
Kläder: Just nu är det min "the simple pleasure of summer"-t-shirt.
Film: Har ett antal, bland annat Monty Python and the Holy Grail.
Bil: Pass på den.

HAR DU NÅGONSIN
Gråtit över en pojke:
Har hänt.
Gråtit över en flicka: Har även det hänt.
Varit i slagsmål: En gång, mindre trevlig upplevelse.
Blivit arresterad: Inte än, polisen har dock full koll på vem jag är.

ANTAL
Gånger du varit kär:
Många. Är lite som Yossarian i Moment 22.
Gånger ditt hjärta brustit: Några gånger, men det är inget man inte fixar med lite klister.
Hjärtan brustit på grund av dej: Inte en aning.
Tjejer du kysst: Två.
Personer från grundskolan du har bra kontakt med: 4-5 stycken.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Två gånger, en gång vid en skyttetävling och en annan då jag jobbade på strömsborg.
Ärr du har på kroppen: Ett flertal, tre som jag ha sytt iallafall.

SENASTE
Bok du läste:
Den nakna apan av Desmond Morris
Personen du fick mail av: R.A.P. Wall
Personen du fick brev av: Min faster.
Personen du fick sms av: Isabella
Gången hela din familj åt middag tillsammans: För lite drygt en timme sen.
Saken du köpte: Ett headset så jag kan göra bättre yoghurt.

BLANDAT
Vad har du gjort idag:
Jag har varit och letat hårdvara på onoff och elgiganten. Hittade ett headset.
Var det kul: Nej, men ändamålsenligt.
Hur tidigt stiger du upp? Idag steg jag upp klockan 9 i tron om att den var mycket mer. Dumma sömnslöseri.
Gillar du att slåss: Nej verkligen inte. Jag har inte så mycket att komma med vad gäller muskelmassa.
Vad ska du göra ikväll: Ska dra hem till Bella och fira henne och Astridh som fyller år idag.
Är du seriös: Seriös? När jag vill. Helst inte.
Vad är du allergisk mot: *ahem* Nötter, kattdjur, en del andra pälsdjur (inte hundar av någon anledning), ägg när det kommer på huden, rå potatis (misstänker jag iallafall, kliar uta helvete när jag skalar potatis) samt skrapsår (vilket jag får utslag av(?))
Var har du ont: Örsnibbarna
Använder du hårspray: Nej.
Kan du stå på händer:  Extremt korta perioder, sen övergår det till att stå på huvudet -> stå på nacken -> ligga på mage eller rygg i plågor.
Favoritserie: Tittar inte särskilt mycket på serier.
Salt eller socker: Salt.
Gillar du ketchup: Jag har ketchup på min ketchup.
Är du glad nu: Nej, jag är bortom känslotillstånd.
Var du glad igår: Ja, hela dagen. Observanta personer kunde se hur mungiporna konstant pekade uppåt och hur sneda mina tänder var.
Känner du nån som jobbar på sjukhus: Ja
Vad dansar du till: Det mesta, när ingen ser.
Kan du sjunga: Klart jag kan!
Mer värt än guld: Yoghurtdragerade cashewnötter.
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti
Ett land jag helst vill besöka: Storbritannien. Eller möjligen Japan.

Nostalgisk inkontinens

....heter texten jag blev tilldelad i biologin. Den samt Höger se var enbart tre sidor lång och vilket gjorde den till den kortaste berättelsen man kunde få. Jag tänker inte spoila något i förväg, det jag peka ut är hur många jobbiga ord som hade nästlat sig in i texten. Här är en lista på roliga ord som jag håller på och lär mig:

Konvulsiviskt
står i samband med konvul­sioner, krampaktig, krampartad; stundom: som lider av kramp.
Exempel:
Jag höll konvulsiskt fast i leksaken.

Postencefalitisk (Parkinsonism)
Har inte en aning om vad det här ordet betyder, så dumt var det.
Exempel:
En gång när jag satt i sandlådan byggde jag en Postencefatilisk (parkinsonism) av glasspinnar.

Okulogyr
Kommer bara upp danska och tyska sidor när jag söker på det här ordet. Tror dock det betyder spastiska, rullande ögonrörelser.
Exempel:
Mina okulogyra tilltag fick mina ögon att snurra likt tvättmaskintrummor.

Psykomotorik
Ett vetenskapsområde om människans utveckling, samspel och kommunikation med sin mänskliga miljö.
Exempel:
Min tid som expert inom psykomotorik har gjort mig kall och självmordsbenägen.

Skabrös
Oanständiga
Exempel:
Jag tror att Kapten Korv och Den fantastiske fläskfilén är för skabrösa för Köttmännen.

Subkortikala (strukturer)
Bitar av av hjärnan.
Exempel:
Mina subortikala strukturer gör ont. =(

Arkaisk
Svårt att säga, den "arkaiska tiden" åsyftar på den tid då människan började använde en speciell typ av vasmålnig. Kan nog betyda något i stil med "gamla" eller till och med "ålderdomliga".
Exempel:
Din mamma är så arkaisk att när hon går ut från museum försöker vakterna stoppa henne.





Rebus 21/8

Fy på er.

Ledtråd:  Ordet byter mening om man sätter betoningen lite annorlunda
Synonym till kläder?

Nu var det ju ingen som löste den förra rebusen. Svaret var support eller "sup-port".

Och nu mjölkar jag händelsen

Idag har jag faktiskt givit bort en present. Inte något som jag köpt själv, vart med och finansierat eller ens var menat från mig men tydligen så hade jag någon form av delaktighet. Det enda jag egentligen gjorde var att ställa presenten på den lycklige gåvomottagarens skåp för att sen gå iväg. Eller, jag ritade faktiskt in bild på omslagspappret också. En realistisk tolkning av presentens mottagare. Har inte originalet kvar men gjorde en kopia av den som jag delar med mig av. Kan ni gissa vem det är?

Tror för övrigt att paketet innehöll mjölk. Får nog fråga min syster om det.

Och bibeln är mot homosexualitet?

Men HERREN sade till Mose: »Räck ut din hand och tag honom i stjärten.» Då räckte han ut sin hand och grep honom; och han förvandlades åter till en stav i hans hand.
- Andra Mosebok 4:4

Blir alltid så här när jag besöker affärer

Håller på med körkortet just nu, det betyder att varenda gång som far/mor ska någonstans så får jag chansen att träna lite. Idag tog träningen mig till Mantorp och City Gross. Där rekade jag kött till projektarbetet och hade allmänt tråkigt. Såg två saker som gjorde det hela lite roligare, kanske ett halvt snäpp.

Oatlys vaniljsås
Bilden fick mig att direkt tänka på omslaget till första boken i twilightserien (twilight?). Förutom att äpplet i det här fallet är halvt och vart med i lite bukkakke-lekar. Dessutom: Vem applicerar vaniljsås direkt på ett äpple?

Herr Toalett
Åt höger bor City Gross egen konstiga lilla farbror. Lars-Eugene Toalett heter han och har egen skylt. Hans släktvapen är en vattenklosett.

Draget går säkert lika bra

Enligt mina källor (det där ordvalet gjorde mig till en tant med kikare med skvaller som största intresse) så har samhäll problem med en av sina nya klasser. Tydligen så ska det av en klass som initiellt hade 30 elever bara återstå 14 stycken. Det är starkt av samhällarna att lyckas hålla kvar drygt halva klassen i nästan en  vecka. Det är dock svårt att säga vilka som är sämst här. De som tyckte att samhäll var för svårt och bytte till typ fordon eller de som faktiskt stannade/stannar kvar och läser samhäll.

Var det där din bror?

En utvald händelse i Lisas tredje skoldag.

Min syster gick med några av hennes nya klasskompisar i korridoren när de fick möte med Alexander. Alexander som känner Lisa sa något till henne hon inte hörde (möjligt att det var "min bokbärare!") och traskade vidare. Lisas nya klasskompisar frågar då snabbt "Var det där din bror?".

Jag vet då inte vad som gör den här episoden så rolig/skrämmande som jag uppfattade den. Är det att Lisa och Alexander är så pass lika vara och att jag som är lik Lisa också måste vara lik Alex? Det är dock inte den första gången jag skulle ha hört det isåfall(!). Även Isabellas mamma har påstått likheten. Något givetvis inte jag ser.

Ja, synen av Alex armhåla gör en grön.


Socklitter

Satte mig och myste på golvet när jag märkte att jag hade två strumpor på högerfoten.  Jag blev aningen förbryllad över detta plötsliga klädslöseri tills jag kom på varför det var så.

Runt halloween förra året var det utklädningsdag i skolan. Eftersom jag har åstadkommit ett par kostymer under de senaste två åren så valde jag att istället för att komma på något helt nytt klämma fram den klassiska strumpmannendräkten igen. I strumpmannendräkten ingår (självklart) strumpor, väldigt många strumpor. Dock tydligen inte tillräckligt många, för en överbliven strumpa letade sig in i Malins skåp där den sen har legat tills idag då jag fick tillbaks den av henne. Den var i förvånansvärt gott skick så jag satte den på ena foten för att spara fickutrymme. Jag hade dessutom rätt när jag tog på mig skon och sade att jag skulle bli väldigt förvånad när jag på kvällen sen tog av mig strumporna.

Ibland förvånar jag mig själv. Det är lika roligt som när jag gör någon annan förvånad.

Rebus 18/8

Ingen läser det här ändå...                 ....Apröv

Ledtråd: Glasport var inte helt off.
OMG, det är sprit i glaset.

Förra rebusen löstes av Johanna. Svaret var i det fallet gulsot.


Det är bara början med Örjan

Psykologin idag var något extra, eller snarare så är vår nya lärare som vi fick istället för Per Linder något extra. För det första så är Örjan skrämmande lik Lars Ohly. Tyvärr så har jag inte någon bild på Örjan, men han ser i stort sett ut så här.

Minus den röda bakgrunden.

När vi fick presentera oss för honom och varandra så tog han inte standardmodellen med "hej jag heter Lars och är vänsterpartist". Istället stod han i fem till tio minuter och rabblade upp vart han bodde, sin skostorlek och alla jobb han någonsin haft (inklusive bärplockare). Den modellen fick vi fortsätta på då man fick ett kort individuellt samtal där han inför klassen kommenterade ens bostadsort och andra oväsentliga saker (som att en tjej för två år sedan brukade rida förbi hans hus). Den här presentationen tog majoriteten av lektionen. Den andra gruppen han nästan sluta innan vi hade börjat med saker som hade anknytning till ämnet. Därför så fick även vi sluta en kort stund senare. Nästa lektion ska dock bli intressant, för då lovade en tjej att hon skulle ha med sin häst Viktor, något vi verkligen ser fram emot.

Sista steget: Acceptans

Imorgon börjar det igen (jävlar, jag spricker av originalitet), skolan (nu spricker jag av entusiasm istället). Till skillnad mot Jonas så är jag inte jättepepp på skolstarten, Jonas har trots allt korta dagar med ett estetschema medans jag istället får börja dagen med svenska B och Karin. Trots det så har jag nu accepterat att det är så det är. Det ska trots allt bli trevligt att få träffa klassen igen och därför ska jag med ett stort leende traska in i skolan vid 9 imorgon. För även om sommarlovet helt enkelt sög vädermässigt den mesta av tiden (förutom när jag jobbade, vilket jag både tackar och klagar över) så har jag ändå gjort det jag velat. Jag har slöat, det var skönt, det var omväxlande.

Därför har jag bestämt mig för att skolan inte räcker till imorgon. Jag ska gå upp lite tidigare för att träffa Jonas och Philip och sen cykla ner till körskolan och läsa in trafikregler innan skolan börjar. Då är jag vaken i skolan sen.

Över min förmåga

Så fort någon plockar fram en kamera och ber mig posa uppstår problem. Petter vet inte hur man posar bra, det får gå som det går helt enkelt. Den här tjejen har dock inte samma problem. Hon vet exakt hur hon ska göra så fort hon ser någon med en kamera.


Jag gissar att hon inte har en högra ansiktshalva.

Tack SvampBob

I fredags lyckades jag äntligen få tag på jPod. Efter att ha spenderat sommaren med att springa fram och tillbaka till biblioteket hoppfull om att den som lånade den förra gången nu ska ha lämnat tillbaks den men varje gång blivit besviken på att den inte hade det eller att någon annan tagit boken innan mig så har jag nu boken i min ägo. Det var dock inte biblioteket som stod för boken i det här fallet. Istället så hittade jag boken undangömd i ett hörn i bokhandeln när jag var där och köpte block (SvampBobblock dessutom, den bästa sorten).

Nu så ligger den i läskön. Efter Den Nakna Apan och Pittstim som redan påbörjats men innan Porr, Horor och Feminister  som av någon anledning alltid hamnar längst bak i kön.

Bilddagboken

Det är jobbigt när man har fler besökare i veckan än totalt per år.


Den enes död är den andres lycka

Nu sent i veckan fick syrrans dator rycket och dog. Då hon är väldigt beroende av datorn så bestämde vi oss för att familjens dator ska flyttas ner i datorrummet och därmed ersätta den gamla burken. Detta följdes av vilda protester från min bror då han har haft familjedatorn i sitt rum innan och behöver den för att spela WoW. Jag antar (och i smyg hoppas) på att det här kommer leda till konflikter under den fem-sexmånadersperiod min bror samlar ihop pengar till en egen dator. Men jag är även glad över möjligheter det här ger mig.

1. Den trasiga datorn är tråkigt nog väldigt gammal, men vissa delar kan man ändå ta ifrån den. Om vi (jag) inte lyckas få igång den kan jag räkna med hisnande (not really) 120 Gb att lägga till min dator. Jag gissar att jag inte kommer att slösa allt för mycket tid på att få igång den.

2. En dator mindre leder till att en skärm blir över. Den lade jag snabbt vantarna på. Nu använder jag endast min stora skärm till viktigare fönster som Firefox, chatfönster och spel medans den lilla får visa spellistan i spotify och vilka som är inloggade på MSN. Då har jag bara haft den i ungefär 18 timmar. Under den fem-sexmånadersperiod då jag kan ha skärmen hinner jag säkert komma på fler och bättre saker att använda den till samt bli beroende av den. Det enda som egentligen fattas är en ytterligare skärm att sätta på andra sidan så jag kan spela, nej simulera, windows flight simulator.


Rebus 14/8

Dags för dagens rebus. Sommarlovets sista.

Ledtråd: Ännu en gång är det en sjukdom jag söker.

Adde var först även på tisdagens rebus. Svaret var då smyckesskrin.

Ba ba baparapapa

Den tidiga eftermiddagen ägnades åt en svängom med min goda vän electrolux ultrasilencer. Jag och min trogna dammsugare svepte elegant hela huset i våran jakt efter smuts och smulor medans min hjärna nynnade "ba ba ba" i godan ro.

Jag skulle kunna säga att dammsugare är en bra sådan. Den utför sitt arbete som den ska så det är inget fel på det. Det är bara namnet ultrasilencer som är aningen missriktat. Jag misstänker att dammsugaren mår riktigt dåligt av att utföra städsysslor, för varje gång jag städar med den ger den ifrån sig höga pipande vädjanden som om den befinner sig i dödsplågor. Lite som ett döende djur.

Det är därför jag drar mig för att använda dammsugaren. Stackaren.

Y1k

Sitter här och väntar på att inboxen på mitt hotmailkonto ska glida över 999-barriären. Efter många månader utav flitigt mailignorerande så är det snart i hamn. Den stora frågan jag ställer mig är vad som kommer hända efter 999. Kommer räknaren forsätta upp på fyrsiffriga tal? Kommer den helt enkelt forsätta att vissa samma tal trots att 999 passerats? Eller kommer mitt hotmailkonto att kollapsa i stil med Y2k-buggens worst case-scenario? Vi lär snart få veta.


Ett par futtiga mail till. Trilla in nu.

Och sen till en viktig följdfråga. Om mätaren går upp till fyrsiffriga tal. Kommer den då kunna visa femsiffriga? Ska jag forsätta för att släcka min törstande nyfikenhet eller helt enkelt tömma min skräpfyllda inkorg?  Ska jag sluta skriva meningar i frågeform? Är det här slutet på detta inlägg?

Ja det är det.

Analys av det nya schemat

Äntligen så har det nya schemat släppts. Jag har legat och lurpassat på fronter de senaste veckorna på att det ska komma upp. Idag kom det upp och därför tänkte jag snabbt analysera det.

Tryck på bilden, eller om ni är mindre begåvade, här för större bild.

Först och främst så ser jag att för min del går det bort ganska mycket. Inte bara det, det går bort i början och i slutet av dagarna så man slipper massa dötid i skolan. Vi jublar för det (eller, jag jublar för det, det är mitt schema). Sen har jag tre punkter på schemat jag funderade lite extra på.

1. På måndagen har jag två lektioner som verkar krocka. Engelska C och Bioteknik. Till skillnad mot onsdagen så har måndagen bara ett pass där dessa lektioner överlappar. På onsdagen blir det inga problem då man jag troligen får gå till den ena först och den andra under passet som följer. Men måndagen, är lektionerna bara varannan vecka? Eller har de lyckats korcka detta på riktigt?

2. Texten var väldigt liten här så det var svårt att se innan jag kom på att jag kunde trycka på den i fronter och få upp kurslistan. Den enda lektionen jag skulle kunna ha här är psykologi B. Tyvärr så är det inte min lärare enligt dexter som ska hålla den utan någon annan. Men dexter har haft fel förut.

3.Jag hoppas inte det här är seriöst. Kommer ni ihåg valblanketten till de valbara kurserna vi fick i våras? Där man inte kunde välja båda biologi breddning och fysik breddning (och/eller svenska c). Här ser det ut som att de trots allt gjort rum så att det ska fungera ändå. Alternativt så har man två likadana lektioner efter varandra.

Sen tyckte jag att onsdagens fysiklektion verkar trevlig. Med tanke på hur schemat är uppdelat i olika veckor så har vi troligen halvklass här. Vilket betyder att alla som inte har spanska (sucks to be you) slutar ett var fjärde vecka (var fjärde vecka =O!).

Sen så är det här schemat troligtvis lite väl tunt. Tittade in på dexter och såg att vi även ska ha biologi B under höstterminen. Något jag inte lyckats hitta på schemat.

*Jo det var en asterix vid projektarbetet. Det var för att texten var så överjävligt liten att jag var tvungen att förtydliga det för mig själv.

Rebus 11/8

Deprimerande tanke: Så här dags nästa vecka sitter vi i skolan. Här är dagens rebus.
Ledtråd: ------

Förra rebusen löstes av Adde, svaret var bratwurst.

Tak gillar vi

Gick upp tidigt idag för att läsa på till första teorilektionen. Så eftermiddagen har man spenderat i liggande ställning och funderat över när man får och inte får använda släp, hur olika varningslampor ser ut och om jag inte läst klart snart. Runt fyra öppnade himlen sina valv och regnet öste som om det vore sista gången någonsin. Detta gjorde mig jätteglad, dels för att lektionen skulle börja om en timme och dels för att jag inte kunde räkna med skjuts dit. Därför fick jag sitta i en halvtimme och innerligt hoppas på att regnet kunde dragit åt Nykyrka, Borensberg eller Vadstena där folk som mycket hellre kan få bli blöta bor. Tyvärr så blev det inte så och jag fick min beskärda del väta under min cykeltur. Det gillar vi inte.

Missgynnande nyckelretning

Observerade en nattfjäril som flög omkring i rummet, graciöst cirklande runt min golvlampa. Plötsligt så fick den för sig att vara lite vågad och flög rakt ner på den glödheta halogenlampan. Sen började det att lukta bränt. Detta hände ganska ofta. För det mesta så märker jag bara den distinkta lukten av bränt kitin. Men ibland, så som nu ikväll, så har jag det tvivelaktiga nöjet att se nattfjärilarnas tragikkomiska dödsflykt ned i lampan. Sen blir det givetvis jag som får städa upp efter dem. Bränt kitin doftar inte jättegott.

[positivt adjektiv]

Satt hela videon och tänkte "fan vad han kladdar, det där blir ju ingenting av". Blev dock helt ställd i slutet, den var helt klart värd att ses igenom.  Liksom.....wow, good shit.


Rebelliskt

Att skruva på päronlokans kork på citronen och vice versa.

Dags för det

Blir inget Way out West för min del. *sad* Däremot så ska jag ut till korpenstugorna idag och ta del i motalas lokala konsert istället. Musikfesten, mjukifest eller något. Där ska jag avnjuta band som Henrys och Landlord.....istället för Arctic Monkeys. Rise Against, Vampire weekend......

Igår gick vi ut och åt nere i hamnen för att fira mammas födelsedag*.  Det var skapligt mycket folk där nere nu, men inte så att man var tvungen att be om ursäkt för armbågen man av misstag lyckades plantera i någons mun. Jag vet fortfarande inte vad resturanten vi var på hette, det enda jag vet är att det inte var wetternmagasinet. Isabella visste dock vilken det var och varnade mig. Tydligen så var maten inte färsk där. Jag hittade dock inte några fel på min ryggbiff med pepparsås, möjligen att den var lika stor som mitt ansikte och därför lite väl mycket. Fast det är ju bara om man vill klaga. Den var riktigt god.

Efter middagen observerade jag fenomenet "tvemage". Varken syster eller bror min åt upp sin mat. Ändå ville de ha varsin glass så fort vi lämnat resturanten (när jag tänker efter så var det nog innan vi lämnade resturanten). De lyckades faktiskt trycka i sig varsin mjukglass. När jag påpekade detta för min bror fick jag en sedvanlig spark på smalbenet. Han är nog bättre på att uttrycka sig med ben och armar än med ord.

*Mamma fyllde år den tjugotredje mars. Vi fick arslet ur vagnen till slut trots allt. Det positiva i det hela är att det aldrig annars är så här fint väder när vi firar mamma.

Nej

Hittade en stjärtlös Lille Skuttdräkt för 5-7-åringar under min säng idag. Jag skulle kunna förklara varför jag har en sådan där.....nej.

Rebus 7/8

Fantasin tryter. Det får gå ut över er med en lätt rebus.
Ledtråd: Tyskt

Ingen som kom på vad den förra rebusen föreställde? Svaret var i vilket fall som helst ångest. Klura ut den ni.












(Första bilden föreställde ett ånglok, andra en "hest".)


In her dreams

Jag, syster och mor åkte ner till hamnen nu ikväll. Efter en glass så anförtrodde Lisa oss vad hon drömmer om: Johan Palm. Tydligen så har hon upprepade gånger drömt om att hon är förälskad och dessutom tillsammans med honom, något hon enligt egen utsago följer upp med att vakna kallsvettig och skrikandes.

Lisa tycker att det är skitskumt och jobbigt, hon säger sig ogilla Palm. Jag däremot, utöver det är väldigt roande, letar självklart efter det som ligger bakom detta. Troligen så är det hennes undermedvetna som försöker nå fram till henne. Troligen för att säga att "den där extremt maskulina hunken Johan Palm är nog något att satsa på, speciellt nu innan han kommer i målbrottet och fuckar upp rösten ännu mer!".

Mitt stalltips till Lisa: Ta honom innan han släpper sitt andra debutalbum. Då har det med största sannolikhet redan börjat gå nedför.

Tips: DPRKs hemsida

Ibland snubblar man över riktiga guldkorn. I det här fallet DPRKs officiella hemsida (the Democratic People's Republic of Korea). Det vill säga Nordkoreas, världens roligaste diktaturs, propagandaspridningsmaskin på internet. Här kan man läsa om hur man turistar i Nordkorea, läsa deras FAQ eller besöka deras souvenirshop och köpa t-shirtar med propagandatryck. Inte för att det ser ut som propaganda. Nordkorea har namngett sina tryck "propaganda" följt av ett nummer. Du kan även bli medlem i deras fanclub. Då kan du även få ett tjusigt medlemskort i hårdplast för 50 euro. Har du ett sådant kan du ta del i alla fanclub-tillställningar och får även rabatt i souvernirshopen.

Sen håller sidan även topkvalitet vad gäller design och stil. Lite som Motalas Akvarieförening.

Kan verkligen inte finnas en funktion för dem att fylla

Jag hatar när ungar får för sig att hoppa studsmatta om nätterna. Med ungar menar jag då flugor och hoppa studsmatta försöka sätta sig i ansiktet på mig hela tiden. Detta hände i natt då jag hade en terrorfluga som flög omkring i rummet. Då menar jag inte en sån där jävel som låter som en minimoped när den drar fram. Istället hade jag en stealthbombare fast besluten att kraschlanda i näsan på mig. Den inte bara väckte mig med den här metoden, den höll mig dessutom vaken i vad som kändes som timmar i halvmörkret. Det slutade att jag lade mig på mage och virade mitt täcke två varv runt kroppen och kvävdes till döds i min egen svett för att bli av med den jäveln. Det var det värt!

Halvskägg



Sen är min skäggväxt nästan förpubertal thank you very much.

Alzheimers

Det är ganska deprimerande att tänka på hur folk förändras när de blir äldre, man märker ingenting för det mesta men plötsligt någon gång ibland så smyger det sig på vad som faktiskt händer. Min morfar till exempel fick diagnosen alzheimer för drygt ett år sedan. Själv har jag inte tänkt på att han blir sämre och sämre då jag möter honom mer eller mindre kontinuerligt. Det går ändå ganska långsamt med de bromsmediciner han tar.

Idag har mamma varit och hjälp morfar att handla hörlurar till hans walkman. Tydligen så ska han börja lyssna på ljudböcker. Det var väl roligt att morfar skaffat sig en ny sysselsättning på äldre dar tänkte jag. Men det visade sig att det han brukade hålla på med förr om dagarna, sudoku, börjar bli för svårt för morfar. Morfar har hållit på med sudoku sen det först vart populärt och har innan löst flera om dagen. Numera kan han ligga vaken om nätterna för att han inte lyckades lösa den han påbörjade dagen innan.

Det får mig att tänka på hur pass lite tid jag har kvar med morfar. För just nu är han trots allt bra. Innan han fick diagnosen och medicinen så var han riktigt borta. Då hade han faktiskt glömt bort mig. Det är sorgligt.

Sökes: Sällskap till Way out West

Efter att ha förhandlat länge med mor och fat så lyckades jag och syster min få tillstånd att åka till Göteborg. Men nu när man var redo att beställa biljetter till tåget och fixa festivalpass så kom min syster på att hon inte hade råd (pengar är inte så viktigt ändå). Men eftersom jag nu fått blodad tand och ställt in mig på det här så vill jag gå ändå. Dock så är det inte kul att gå ensam. Därför undrar jag om det är någon som ska ner som jag kan ha sällskap med på plats. Boende har jag redan fixat, så jag behöver inte snylta på någons rum/tält.

Svara gärna tidigt, tågbiljetter håller på att försvinna.

Rebus 4/8

Dagens rebus!


Ledtråd: Ett känslotillstånd
Intimt förknippat med Daniel Gottfridsson, om man inte heter Aevan.

Svaret på förra rebusen var TP, Gäb löste. Johan får dock ett tröstpris för tetris som fungerade väldigt väl innan andra ledtråden kom.

Plopp

Petter har nu officiellt börjat på körskola, fast jag har bara varit på något info-möte idag. Lektionerna börjar först nästa vecka.

In other news:
Första gången man haft elva femhundringar i handen idag. Hade det i cirka tio sekunder innan jag motvilligt gav bort dem.

Försöker övertala mamma om att syrran och jag ska få dra till Way Out West, syster min är för liten enligt mamma. Om det funkar eller inte: någon annan som ska dit som jag/vi kan slå följe med?

I gråzonen

Nu när vårt hus är i stort sett färdigmålat kan jag visa hur pass tjusigt det blev tillsammans med de andra husen på gatan. Från vänster till höger: Ljusgrått, beigegrått och ubåtsgrå. Vi har lyckats få in vårt hus i en fallande gråskala. Det enda som fattas nu är att grannen till vänster om det ljusgråa huset målar sitt hus vitt och att grannarna till höger om oss fortsätter skalan hela vägen ut.

Det är vårt hus som är längst åt höger.

Yoghurtburken

I morse vaknade jag av att något puffade och flyttade på min kudde. Först trodde jag att min sängkamrat var olämpligt närgången och gossugen men när jag öppnade ögonen så visade det sig vara en katt som satt intill mitt huvud och tittade på mig. När den såg att jag hade sett den strök den sig mot mig. Eftersom jag var trött och ville sova vidare så puttade jag ner den ifrån bäddsoffan. Katten brydde sig inte så mycket utan gick istället vidare mot Johan, slickade honom i ansiktet och hoppade upp i Alexanders säng och slog sig till ro bredvid honom. Jag tittade på katten en stund innan jag försökte somna om igen. Men inte långt efter att jag slappnat av så hörde jag ljudet av klor mot trägolv och Tess (Alex hund) klev in i rummet och började skälla på den nu skrämda katten. Det var då vi alla vaknade ordentligt, Alex skällde tillbaka på Tess som jag bar ut och stängde dörren för.

Har varit på LAN hos Stridh i helgen. Där var även Johan och Oskar. Vi spelade spel som inte var så krävande (Crossfire, Stronghold, Flatout 2, Age of Empires 2, etc.) i respekt för Johans burk. Johan var nog hungrig hela tiden. 90% av de gånger han öppnade munnen var för att konstatera det eller för att fråga om vi inte skulle ta och äta något snart. De resterande 10 procenten var när mat skulle in.

Det var trevligt i Yoghurt-land. Det får gärna bli mer sådant.

Rebus för 31/7

Gee, var det fredag igår? Glömde bort det fullständingt. Jag har gjort en rebus.



Ledtråd: 1.Det är ett spel som eftersöks.
                                               2. Inte ett TV- eller dator-spel, utan ett sällskapsspel.

Svaret på förra rebusen var blåbär. Vilket vår yoghurtkompis Alex tog hem.


Från 27-17

Under den "varma" halvan av året klagar mamma alltid på att mitt rum är varmt och extremt syrefattigt (eller egentligen under hela året men desto mer runt sommaren). Något som inte är så konstigt när jag har en speldator som likt ett par element alltid höjer temperaturen i mitt slutna rum.  Mamma säger alltid åt mig att öppna fönstrena för att få lite cirkulation men eftersom de sitter så högt upp så har jag för det mesta inte orkat slå slag i saken och därför nått temperaturer uppåt 27 grader.


Dumma fönster

Förra veckan så fick det varma vädret(?) mamma att klaga lite extra. I vilket fall som helst valde jag att faktiskt göra något åt det, om inte åt värmen så kanske tjatet. Jag låste därför upp fönstrena och ställde dem på vid gavel, något som inte säger så mycket då mina fönster har likvärdig yta med 4 A4-papper. Luften fick strömma igenom och inte helt oväntat så sjönk temperaturen.

Nu, efter en vecka med öppna fönster så kommer mamma in igen. Nu har det tydligen blivit för kallt här inne istället. Men av samma orsak som innan så lät jag det vara öppet. Jag är trots bristande späcklager ganska tålig mot temperaturförändringar.

RSS 2.0