The View

Just nu lyssnar jag massor på the view.


Rebus 30/10

I natt drömde jag att jag inte hittade till hogstad.

Ledtråd:--------

 

Olösta:

16/10


Robot

I den här dräkten (+ robotkeps) gick jag igår ned till stan i och köpte godis i värsta rusningstid. Folk var ovanligt tittglada och ett par tjejer som höll på att klä ut sig till feér sade tyst "retard" åt mig, något jag vände mig om åt och ilskt gav tillbaka på. Jag hamnade dessutom på kort när jag utförde robotdansen för någon som var dokumentationsglad.

Det tog drygt två timmar att komma i dräkten. Lyckligtvis så tog det inte alls lika lång tid att ta sig ur den, istälklet vägdes just detta upp av smärta från bortslitandet av tejp. Benen var värst, tejp fäster tydligen även genom strumpbyxor.


Vi var mest naturare

Lan

Johan gillar lan

Så gör även Robert

Skulle kunna säga att bilderna inte blir mycket roligare än så här. Men det är fel

Sen köpte Petter en falukorv och vilket röj det blev då. De flesta av bilderna kommer dock bara upp i den slutna facebookgruppen men den här kan ni få ta del av.

När vi rotade runt lite i lärarrummet hittade vi den här lådan. Från det kan man dra slutsatsen att lärarna inte bara dricker starköl i skolan men även att de inte orkar städa undan efter isg.

Här har jag börjat bygga torn av donerade burkar. Det kom bara att bli värre ju längre jag var kvar i skolan.

Någon gång på tisdagen kände några av oss att vi hade fått för lite fysisk exercis. Vi bestämde oss därför för att ha en liten tävling.

Datastolsrace!

Går ut på att med en datastol springa/rulla ett helt varv runt 200-planet på kortast möjliga tid.

Alla som deltog lyckades ta sig in på under minuten. Jeppe och jag tog båda hem vinsten med en tid på 43 sekunder.

Roberts dator. <3

Sista morgonen: Petter börjar stapla på allvar.

Mer!

<3

Jag är nog för övrigt beroende av att stapla.

Den här kommer jag inte ihåg att jag tog.....

 

Sen undrar jag, ni som var där till slutet, vad hände med tornet?


Dra snabbt eller långsamt

På en skala av svettighet som går från ett till tio, där ett är inget alls och tio är Claes Malmbergs buttcrack under ett bastumaraton, så låg jag efter dagens äventyr någonstans runt sju åtta. Min dräkt till den traditionella skräckfilmskvällen vi har runt halloween var inte särskilt bra på att släppa igenom luft så min hud kunde andas. Detta då den till största del bestod av silvertejp och hundbajspåsar. Nu är jag avskalad och nyduschad. Bilder kommer upp imorgon (idag?) och då även bilder ifrån lanet.

Image is missing

Under lanet var jag väldigt flitig med att fotodokumentera. Bland annat så tog jag kort på när alla frivilliga fick falukorv i ögat eller ögonen, vilket var runt 5 stycken. Tyvärr så kunde jag inte lägga upp bilderna direkt då jag inte hade med mig kamerasladden. Så jag dokumenterade vidare och tänkte göra det när jag sen kom hem. Men nu när jag tänkte göra det så var kameran försvunnen. Jag letade överallt men kunde inte hitta den.

Vart är den då? Det visade sig att kameran i skrivande stund  just nu ligger i en lastbil på väg till göteborg. Bilder från lanet kommer upp imorgon.

Rebus 27/10

"Petter, du är handikappad va?"



Ledtråd: --------

Olösta:

16/10

Trodde inte jag skulle spendera 4-5 timmar i skolan sovandes

Fått det absoluta minimikravet för sömn. Eftersom jag bara hade med mig två filtar (varav den ena lånades ut till Martin) så hade jag inte mycket komfort att tillgå. Jag byggde därför en säng av åtta stolar mellan d206 0ch datasalen. Den var hård och kändes som den skulle glida isär när som helst. Men den höll inte bara ihop utan jag somnade till och med i den. Jag sov där mer eller mindre bra tills vaktmästarna kom och tyckte att min säng och Johans luftmadrass låg i vägen och bad oss flytta någon annanstans. Om jag inte hade märkt att sängen erbjöd minimal komfort så gjorde jag det då. När jag reste mig kändes det som alla mina leder mer eller mindre växt ihop. The pain.

Sen gick jag och somnade i kafeterian, fanns lite röd soffa som inte var upptagen där jag tog en timme eller två.

NV-hack 09

Sitter just nu i skolan, d206 för att vara exakt.

Jo, jag vet att det är lov och jag håller inte till här för att jag har masochistiska drag (men det kunde givetvis var därför). Istället så är vi ett par pojkar, varav de flesta går natur, som kopplar ihop våra datorer mellan onsdagen och delar med oss illegalt nedladdat material. Ja, sen spelar vi naturligtvis spel också.

Mitt blodsocker har sjunkit till farligt låga nivåer med tanke på att min diet under eftermiddagen bestått av enbart socker. Att sen behandla det med mer socker fungerar, men det är inte en särskilt effektiv metod. Så nu ska jag iväg till östenssons och köpa lite fett och proteiner.

Bara sådär

Idag blev jag överraskad. När pappa och jag var ute och backade runt hörn så sa han att vi skulle avsluta färden med att åka till bråstorp och köpa en ny dator. Tydligen så har mamma och pappa tyckt att de datorer vi har i huset är för få och för orörliga. En laptop satt med andra ord bra resonerade de. Jag sa inte emot och hjälpte till att välja ut en med hyfsad prestanda.

Jag har faktiskt länge velat ha en bärbar dator. Mest för att kunna sitta utomhus och lyssna på spotify. Så nu är det väl dags att knata ut och steka lite i solen.

Det här rubrikfältet är medvetet lämnat tomt

Tittade just till poängen från högskoleprovet. Om jag tittar på vad normalitetsvärdena låg på de senaste tre tillfällena så hamnar jag i 1.5-skiktet, något som kanske inte är alltför illa för att vara första gången. Att jag även nästa termin betala riktiga pengar för att vara i skolan åtta timmar en lördag är något jag tänker ignorera tills jag är där.

Något jag tyckte var väldigt intressant var hur våran provvakt var slående lik Jonathan Frakes. Som för övrigt ser ut så här.

De sista sidorna på varje provdel var intressanta. Där det stod skrivet mitt på sidan att den medvetet var tom. Vilken självmotsäglig egenreferens.


Gå in i dörren

Måste ha lagt tillbaka mattan konstigt efter senaste gången jag dammsugit. Den ligger lite för nära dörren än vad som är hälsosamt. På två dagar har jag slagit i dörren två gånger tack vare att mattan stoppar dörren från att gå upp ordentligt när jag rusar ut. Jag tror jag snart behöver ett nytt höftben, eller ny hud runt midjan åtminstone.

Rebus 23/10

Ledtråd: -------

Olösta:

16/10

Vi som fått falukorv i ögat

En ny grupp har dykt upp i facebookträsket. Bäva inför de som har fått falukorv i ögat! För att gå med i gruppen måste du på något sätt påvisa att du vid något tillfälle fått falukorv i ögat, helst då med en bild. Så vad väntar ni på? Gå med nu!


Det smärtfyllda ögonblicket då korven tryckte mot mina ögon.


Gatebait

Microsoft, det måste vara microsoft! De konspirerar så att jag ska sluta använda tredjepartsprogram. Först så börjar firefox strula, det vill verkligen inte fungera. Jag använder safari för att ladda hem det och installera det på nytt, samma fel. Försöker med safari istället, men microsoft måste fått nys om att jag bytt för snart slutar även det fungera. Laddar hem opera, samma fel.

Nu sitter jag här med internet explorer, varför är det bara den webbläsaren som fungerar. Varför gör min dator så mot mig?


Positiva Petter

Kunde gnällt en aning i det här inlägget, men väljer att istället ta det positiva ur dagens uppkörning.

1. Jag använder mina utlovade pengar väl
Det här verkar vid första anblick konstigt, borde jag inte spendera så lite pengar som möjligt på mitt körkort? Då är det dock så att jag inte betalar för uppkörningarna, mor och far gör det. En muta för att jag avstod från alkohol, tobak och knark fram tills att jag blev myndig (nu är det fritt fram att köpa snusstockar). Jag kan därför med nästan gott samvete köra upp ett par gånger till.

2. Jag blir "den där killen"
Den där killen som jag fått höra om efter båda gångerna jag kuggade, den där som minsann kuggade ännu fler gånger än mig. Den som gör att man inte blir orolig över att man failar ett par gånger. Jag kommer därmed finnas till hands om man vill trösta någon ledsen stackare efter dennes första kuggning.

3. Tröstpris
Idag när mamma kom hem så hade hon med sig en bok som hon köpt som en tröst. Även om jag inte mådde i närheten så dåligt som jag förra torsdagen så var det ändå trevligt att för få en spontan present. Tack mamma.


Hur många falukorvar går det på en hundring?

Vänsterpartiet förklarar det här med jämställdhet väldigt bra. Här är ett utdrag från deras hemsida.

Jämställdhet & rättvisa
Genom att satsa på skolan, äldreomsorgen och miljön skapar vi en massa viktiga jobb. Men det finns fler saker vi kan göra. Om Sverige blir mer jämställt och rättvist skapas också fler jobb. För tänk efter lite nu. Om en rik gubbe får en hundralapp till i månaden så går han knappast och köper mer falukorv. Han använder pengarna till att spara och spekulera. Om vi däremot ger pengarna till någon som inte har det så fett, då kommer hon, för det är ofta en hon, ha råd att gå till frisören, gå till tandläkaren och köpa falukorv till ungarna. Och då skapas det nya jobb! Bra va?

Lägg märke till att det här är från deras vanliga hemsida, inte någon som förklarar det förenklat för mellanstadieelever eller liknande. Sen tycker jag det är naivt att tro att den här gubben inte köper mer falukorv för pengarna. Hade jag fått en extra hundring hade jag lätt lagt den på falukorv åt mina skyddslingar, inte på något egoistiskt som att gå till frisören.

Jag tackar min syster för tipset.  (länk)


Tack influensan

Imorse när jag och ett par andra satt och inte pluggade bioteknik i ett grupprum så ringde min telefon. Jag blev väldigt förvånad då det var min körlärare som ringde. Tydligen så hade en elev som skulle köra upp imorgon fått influensan och var därmed tvungen att skjuta upp sitt körprov. Min lärare tyckte då att detta var ett ypperligt tillfälle för mig att ta hans/hennes plats och ta körkortet nu istället för om två veckor. Så imorgon vid halv elva, då gäller det.

Keanu vet hur man sparkar hund

Och jag skrattar så jag håller på att dö.


Rebus 20/10

"Ni är fan sjuka"


Ledtråd: -------

Olösta:

16/10
13/10


Lite jobb lär gå ner i det

Hur jag ska toppa förra årets Karin-outfit är ännu oklart. Förhoppningsvis lyckas jag.


Förbannar vinden

Tänkte ge mitt tangentbord en riktig vikingabegravning, en sådan där när man skjutsar ut den döde på en sjö i en brinnande båt. Hade lindat in en kartong i de säckvävsrester och bårremmar jag hade kvar sen dragetveckan och begav mig ner till varamon för att skjutsa ut den i Vättern.

Det var svårt att få fyr på materialet, speciellt längst nere vid stranden. Jag försökte ett bra tag tills jag gav upp och gick upp och ställde mig bakom en soptunna. Jag blev jätteglad när den nästan direkt började brinna och skyndade sen långsamt ner till strandkanten och sjösatte den längst in till strandkanten. Jag var riktigt nöjd med vad jag just åstadkommit tills den första vågen sköljde över kartongen och släckte ut allting.

Så istället tog jag Jeffreys tangentbord och grävde ner det. Det misslyckades jag i alla fall inte med.

 

 


Borde kanske titta på mitt projektarbete

Jag blir alltid så trött när jag går i affärer. Även när jag tittar på saker som är roligt (som fudge), men speciellt i skobutiker och (dam)klädaffärer. Detta har alltid gnagt i bakhuvudet på mig, nu tror jag äntligen att jag kommit fram till vad det kan bero på.

Teori: syrebrist
Syre är livsnödvändigt. Utan syre klarar man sig inte. Men man kan klara sig på mindre mängder än vad som kanske är optimalt. När man inte får tillräckliga mängder som blir man bland annat trög i huvudet och trött, speciellt om man samtidigt rör på sig. När man går omkring i affärer där det är mycket folk som konkurrerar om värdefullt syre är det kanske inte särskilt konstigt att man blir aningen dimmig i huvudet.

Detta förklarar dock inte varför jag blir segare i skoaffärer. Kliver jag in i en sådan är det som jag passerar ett fält som effektiv stänger ute allt syre från butiken. Min första tanke var att det berodde på dålig ventilation, men vvarför är det gemensamt för alla skoaffärer jag besöker? Jag tror jag kom på det nu i eftermiddags.

Vi säger att jag står i en affär, en bit ifrån mig står ett par kvinnor och tittar på skor.

 

Allt skotittande gör dem exalterande. De andas djupt och väldigt snabbt och suger därför åt sig allt syre i lokalen. Jag som inte har samma entusiasm står dock kvar och kvävs i den nu syrefattiga delen av butiken.

Jag blir blå som en smurf.

Detta händer inte i andra affärer (där de säljer fudge) då inte samma mängd kvinnor eller material som får kvinnor att hyperventilera finns där. Kvinnor påverkas troligen inte på samma sätt som jag (eller män överlag) gör då de sedan tidig ålder lär sig att hantera shoppingmiljöer och utnyttja den låga kvantitetet syre som finns i lokalen (samt sno den från oss stackars pojkar).

Låter det rimligt?

Jag kan skriva igen

Lördagen har dominerats av min jakt på ett nytt tangentbord och mus-set. Mitt sökande började inne i Linköpings centrum, ett ställe som jag märkte inte hade särskilt många affärer som sålde sådant. De tangentbord jag hittade var antingen trådade, hade fel funktioner, var fula eller för dyra (de flesta var alltihopa på en gång). Vi drog därför vidare ut till tornby.

I tornby hittade jag ett ställe där de sålde min gamla tangentbordsmodell. Jag blev först glad, jag var invan vid den modellen och tyckte väldigt mycket om den. Sen tittade jag på priset och blev förvånad över att de dubblat priset på den sen jag köpte den för drygt ett och ett halvt år sedan. 1,5 tusen är inte ett mus och tangentbordsset värt, så jag letade vidare. Till mitt förtret så hade de flesta affärer inte mer än ett par, tre tangentbordsmodeller som mest uppe på hyllorna och de flesta var gemensamma affärerna imellan. Jag åkte hem besviken.

I ett optimistiskt ögonblick så bad jag pappa svänga in på motalas elgiganten så jag kunde titta på deras sortiment. Till min förvåning märkte jag att deras uppsättning kickade hela linköpings röv med hästlängder. På så sätt fick jag till slut tag på ett relativt billigt set och kunde lyckligt åka hem.

Allting fungerar jättebra. Tangenterna har ännu mjukare fjädring än mitt gamla tangentbord, funktionsknapparna är rejäla och hela tangentbordet ger ett stadigt och på något sätt oplastigt intryck. Det är dock fult, den vänstra shiftknappen ungefär hälften så står som vilken som helst av bokstavstangenterna (förbryllande) och på baksidan står det antt användande av tangentbordet kan leda till allvarliga skador. Det sista gjorde mig väldigt förvånad, det stod inget om varför eller hur jag skulle tillfogas dessa allvarliga skador. Sen läste jag på mitt gamla och drog slutsatsen att det har med sittställning att göra. Något jag inte har mycket av framför min dator.

Jag kan skriva igen.

Tunt orakat skikt

Efter gårdagens mindre lyckade uppkörning med besvikelse och allt som hör därtill bestämde jag mig för att "sporra" mig själv inför nästa gång. Jag bestämde mig för att inte raka mig förrens jag tar körkortet. Nästa gång så, då fixar jag det.

(Egentligen så experimenterar jag bara, 2,5 veckors skäggväxt kan det förhoppningsvis bli något av.)

Rebus 16/10

Första rebusen jag laddar upp ifrån skolan. Den är därför lite sämre bildmässigt.

Ledtråd: Mannen på bilden är känd för sina usla filmer och är hatad inom gamingkulturen.
Han är tysk och heter Uwe i förnamn.


Olösta:

13/10

Failure

Som en del kanske redan vet så gick inte allting som planerat i eftermiddags. Jag tror det började med ett litet misstag som gjorde mig nervös så att jag gjorde fler och större misstag (jag väljer att skriva kryptiskt så min ovetande syster inte förstår vad det handlar om). Som om det inte vore nog så var affären stängd när jag skulle köpa nytt tangentbord. Hela personalstyrkan var tydligen på  kurs idag. Jag har därför spenderat resten av dagen på att äta punchrullar framför TVn.

Men vi tar nya krafttag. Om ett par veckor försöker jag igen och då klarar jag det. Nytt tangentbord fixar jag på lördag när familjen ska in till Linköping. Då kommer jag återigen kunna skriva ett inlägg av den här längden på mindre än 20 minuter.

In your closet, smelling your socks


1-2 min/mening

Något jag verkligen ser fram emot. Om inte för annat än en Pattinson-liknande karaktär inlindad i toapapper.

 

Glada nyheter, efter att ha fått en mottagare av Jeffrey så har jag nu en fungerande mus. Tangentbordet dock är fortfarande skräp. On-screen keyboard fixar inläggen just nu. Det går fruktansvärt långsamt, så imorgon ska jag ner på stan och införskaffa ett nytt. Det gamla ska jag bygga om till en skateboard eller pulka och åka omkring på. Ett slut det är värt.


Rebus 13/10

"Så överlägset badass att det är dammigt här uppe"


ledtråd: Förutom att (2+3)/2= 2,5 så blir (3+4+5)/3=4
Ordet jag vill få fram är något man applicerar på saker...

Olösta:

25/9

En PINA colada

Sitter som sagt vid brorsans datorn. Man kan inte låta bli att lägga märke till alla saker som ligger och dräller på hans skrivbord. Hittade bland annat den här tillbringaren.

Innehållande grön vätska, en kork, en gummisnodd och lite andra pinaljer.

Snap

Var riktigt klantig igår. Satt som vanligt i sängen och fipplade på facebook eller liknande när jag tyckte att ljudet var för lågt. Jag höjde så mycket som det gick från min mjuka säng. Det var dock inte tillräckligt så jag klev upp ur sängen, gick fram till högtalarna och skruvade upp till adekvat ljudnivå. När jag sen satte mig i sängen igen så fungerade inte musen längre. Tangentbordet verkade inte fungera det heller. Jag tittade ut över sängkanten och lyfte bort en filt som låg slarvigt slängd på golvet. Visst fan låg inte där usb-mottagaren, knäckt i förlängningssladden som tillåtit den att ligga ut på golvet.

Jag försökte naturligtvis laga det. Jag lyckades faktiskt få igång musen genom att tycka ner mottagaren i ett dricksglas, en tom deodorant fasttejpad uppepå för att hålla allt på plats och jag fick faktiskt igång musen (tangentbordet var fortfarande stendött). Jag kunde med andra ord använda windows on-screen keyboard. Att skriva allt med musen går riktigt långsamt. Ett normallångt meddelande i msn kunde ta uppåt en minut att knappa fram. Jag experimenterade även med windows voice recognition men jag tog mig inte ens genom halva hjälpavsnittet innan jag insåg att det inte var något att ha.

Nu lånar jag brorsan dator. Imorgon ska jag till Kumla och halka runt lite. Det blir förhoppningsvis kul.

Totally looks like

Matt Damon - Min Faster


Klädtips: Keps (Kepa)

Körkortet närmar sig med rasande fart och jag pluggar som en get. Idag har jag lärt mig hur man tankar på rätt sätt. Jag tänkte beskriva för er hur man gör.

Först så betalar du för bensinen och tar munstycket. För det sedan långsamt in i tanken (ja, du behöver skruva av tanklocket först). Medans du gör detta kan du sätta upp foten på valfritt närliggande objekt och sakta gunga höfterna fram och tillbaka. Haka i så att den sprutar automatiskt och stå sen kvar en stund. Titta lugnt och nonchalant åt först vänster och sen höger. När bensinen pumpat en liten stund kan du ta ett varv runt bilen med händerna i byxfickorna. Sparka lite försiktigt på alla däcken, det ser nämligen kunnigt ut. Om det inte pumpat klart när du gått ditt varv så kan du sätta upp foten igen och börja med höftrörelserna. Fortsätt tills det pumpat klart och glöm inte att låta blicken glida över macken. Sätt dig i bilen och dra iväg.

Om det här kommer på uppkörningen så lär jag lätt klara det.

Katten säger "fem kronor hinken"

Är väldigt tjock i halsen just nu, ungefär som att en katt indränkt i klister valt att slå upp ett grustag i mina andningsrör. Troligen så svalde jag en jävla massa snor igår natt och får nu ta smällen för det. Hatar när min kropp är emot mig.

Något som gjorde mig glad vid min hemkomst var dock att skolfotona äntligen anlänt, ungefär lika sent som jag antagit att de skulle göra. Lyckades riva sönder hela kuvertet när jag försökte öppna det, får tejpa som fan när jag skickar tillbaka de kort jag inte vill ha. Sen lyckades jag även få igång vår tröga scanner. Den har nog inte fungerat det senaste året så det var så dags nu.





Rebus 9/10

"Use the force"
-tips om hur man får sina kompisar att inte köra rattfulla (riskettans utbildningsmaterial)

Ledtråd: -----


Olösta:

2/10
25/9

 


Kan inte alla skoldagar se ut så här?

Idag bestämde jag mig för att skippa den enda lärarledda lektionen som torsdagen erbjöd och betalade istället 650 spänn för en 3 och en halv timmes lektion om trafiksäkerhet, sömn och droger och gick på de istället (bananer ingick dock i priset). Under den lektionen fick vi ställa oss i salens hörn ett antal gånger, se på fyra filmer, höra det klassiska ljudet av krita mot svart tavla när läraren skrev och blev uppmanade att generalisera om manligt och kvinnligt (inte nödvändigtvis i trafiken). Helt klart värt det.

När jag sen anlände till platen så "var jag med" på en halv lärarlös samhällskunskapslektion och fick väldigt mycket ingenting gjort. Inte för att det gjorde något då enda anledningen till att jag ens åkte till skolan var för att analysera kadmiumhalten i våra köttprover på projektarbetstiden. Något som vi sen ställde in då Lennart som kan atamabsorbatorn inte kunde arbeta med oss idag.

En kort sammanfattning av skoldagen skulle med andra ord kunna se ut så här.
12.40 Samhäll
12.45 Rast
13.00 Projektarbetsseminarium.
13.05 Dagen slut

Morgondagen blir snudd på lika kort tack vare den kompledighet vi får från biologin. Det är nästan lite synd om tyskarna som får hål mellan 11.40 och 14.40. Men bara nästan.

Typ De Vises Sten

Det är ganska glest mellan de gånger jag drömmer mardrömmar, men i natt så hade jag en. Åtminstone så tror jag att jag hade en.

Drömmen var ganska kort, troligtivs så gick det över från något jag inte kommer ihåg. Jag var i vilket fall som helst Harry Potter (något jag jublar för). Jag och mina magikerkompisar genomlevde ett ihopkok av bokslut där vi gick genom en lång mörk tunnel som troligen var fylld med svartmagiväsen. Jag var lagom nervös över att jag inte hade någon koll på de trollformler vi skulle kunna tänkas använda. Speciellt den där som man skjuter på dementorer. När vi kliver in genom en port griper givetvis nåågot tag i mig, stirrar mig rakt i ansiktet och skriker högljutt tre gånger.

Sen vaknade jag och slapp vara Harry Potter.

Strejk III: Alzheimers

Min mobil igen. Förra gången jag tog upp att min mobil föll på att falla ihop så nämnde jag (eller tillägnade inlägget åt) att vissa knappar inte fungerade. Det visade sig dock att om man mosade ihop mobilens två delar mellan handflatorna samtidigt som man tryckte på knappen man ville åt så fungerade det åtminstone hälften av gångerna. Petter var sen relativt lycklig ytterligare ett par veckor med sin defekta telefon.

Tyvärr så är det så att nu har även den nödlösningen slutat att fungera. Numera fungerar höger funktionsknapp och "vänster knapp" slutat att fungera helt. Det betyder att jag varje morgon när jag går upp får ställa tillbaka väckarklockan en minut för att den ska sluta ringa och att kameran är permanent fast i filmläge (det är bland annat därför det har varit lite klent med egentagna bilder på sistone).

När jag tänker efter påminner det här om alzheimers sjukdomsförlopp. Vi har det första virriga stadiet då telefonen glömde bort mina kontakter, hur man ringde och smsade och var allmänt förvirrad. Den gick vidare till att ha svårigheter i att klara simpla saker som att stänga av väckarklockan och ändra inställningar, något den dock kunde klara någorlunda bra om man ansträngde sig en smula och hade tålamod. Numera klara den det inte alls och det är bara en tidsfråga innan den glömmer bort hur den ska använda batteriet eller visa saker på skärmen.

En positiv sak som kommit ur det hela är att jag inte behöver ladda telefonen lika ofta. Detta då jag inte kan knarka mobilspel längre.

Hardware store

Weird Al's hardware store är vad som fastnat i huvudet på mig nu (ett nästan logiskt steg från hans beroendeframkallande polka-remixer (Serious shit)). Ignorera att videon är gjord i WoW, det är ändå den bästa versionen på youtube.


Smör på tanten

Till idag föreslog jag att vi skulle äta baconlindad köttfärslimpa till kvällsmat, det var nämligen ett bra tag sen vi åt det (kan riktigt höra skrapet av pennor när folk antecknar det här). Jag hade precis ätit upp när mamma ställer frågade.

Var det som du förväntade dig eller var det gott?

Först tänkte jag svara att det var gott. Sen låste sig käften på mig. Jävla kuggfrågor.

Rebus 6/10

"Jag fastnade i en getstjärt"



Ledtråd: ------


Olösta:

2/10
25/9

Nog med skrivande ikväll

Jag har dragit åt marginaler, bytt ut ord mot längre synonymer, dubbelformulerat mig, förtydligat på gränsen till idioti och ordbajsat i största allmänhet. Vad gör man inte för att fylla kvoten för hur mycket man behöver skriva i engelska hur liten marginal man än gör det med. Att jag sen gjorde det utan att läsa boken är också ett stort plus, men jag tänker inte glädjas fullt ut åt det än. Det ska trots allt genom Karins granskande ögon först.

Något jag kanske egentligen inte behöver oroa mig allt för mycket över.


Projekt Samson

Det är snart dags att ta sig till frisören igen. Jag har tänkt på det här ett tag nu, jag har haft min nuvarande frisyr, om man kan kalla den för det, sen jag vet inte när. Martin kommenterade att mitt hår faktiskt såg bra ut när det var långt och att jag kanske borde skaffa mig ett matchande skägg.

 

En frisyr värdig ett lejon.


Detta vore onekligen väldigt coolt och jag skulle med nöja ansamla ett praktfullt skägg till min kalufs om det vore möjligt. Tyvärr så har min skäggväxt faceplantat direkt efter startblocket och ligger och sprattlar någonstans mellan moppemustasch och armhåla. Den idén läggs därför på hyllan. Utöver det så har jag tänkt mig den raka motsatsen (heh, raka) och snagga mig. Vi kommer alla ihåg den succé Martin gjorde första terminen i ettan när han kom till skolan nyklippt och inte en människa kände igen honom. Onekligen något jag vill toppa (om inte annat för att bära mössa). Problemet med den här idén är dock att jag inte längre vet hur mitt huvud ser ut utan hår. Senast jag var snaggad tappade jag fortfarande mjölktänder och tyckte att gångertabellen var ny och spännande. Sticker mina öron ut en halvmeter? Har mitt huvud konstig form sår jag ser ut som en utomjording? Spännande att se.

 

Troligen så kommer jag inte snagga mig. Såvida inte väldigt många röster höjs för det. Det vore en kul grej om inte annat. Min vanliga "frisyr" är ändå helt okej de flesta dagarna i veckan.


Hellre tvättlina än tvättbräda

Idag när jag städade så hittade jag en klädnypa. Så här lättdistraherad är jag.



Sen tog huden slut. och jag hade en halv hink nypor till övers.

Hark, a vagrant



Älska Kate Beatons serier

Spotify II

Ibland hittar man nya funktioner i program som man använt ett tag. För några veckor sedan så märkte jag att "artists you may like"-funktionen faktiskt var något att lägga märke till istället för att bara vara någon låtsasrekommendation och mer åt mer reklamhållet istället. Iallafall så var det så de första veckorna, sen antar jag att musiken som faktiskt hade en lös koppling till det jag faktiskt lyssnar på tog slut och jag dränktes i nu-metal istället. Idag tog det dock en ny sväng och en ny genre introducerades för mig.

Klicka för större bild.

Jag vet inte vad jag har emot hip-hop förutom att det hela går ut på att manliga stora (och oftast svarta) män i ännu större kläder speedpratar om hur de bangar omanliga bitches, har manliga vapen och hur de skjuter på sina omanliga bitches med sina vapen. Utan att för den skullen kompensera för något, alls.  Anledningen till att jag får den här musiken i spotify då? Atagligen så har spotifys spionbilar någon gång under de senaste dagarna åkt förbi mitt hus, sett att jag haft på mig en överdimensionerad mössa (jag hittade den när jag städade, rösterna säger att jag måste ta på mig den) och sen dragit snabba slutsatser. Men fy.

Sen så ska vi ta oss en titt på spotifys nya säljknep för premiumtjänsten. Så länge jag har använt spotify så har alltid den där "lyssna på spotify premium för bara 99 kronor i månaden"-reklamen funnits uppe. Det är absolut inget jag stört mig på, tvärtom så har jag istället tyckt om rösten och ibland drö....Iallafall, spotifys nya, väldigt smarta, knep är att låta Aborrjägarn spela upp sina reklamer i varenda reklampaus. Något som med största sannolikhet kommer leda till att en hel drös med folk byter upp sig till den dyrare aborrfria-versionen. Riktigt bra jobbat spotify.

Statistikinlägg

Jag tror att jag redan nämnt att jag är statistikknarkare. Att jag hela tiden sitter och gläpper på statistikknappen som är inbyggd i bloggen. Det är faktiskt kul att se hur många som faktiskt bryr sig (nåväl) vad jag skriver om och hur det skiftar från dag till dag.

Nu i veckan blev jag ganska glad. Jag har slagit en hel drös inofficiella rekord nu runt draget. Bland annat det totala antalet besökare och antalet unika besökare. Det som jag blev mest imponerad över var den procentuella ökning i bägge kategorier som jag hade mellan onsdagen och torsdagen. Torsdagen var min nya topp medans onsdagen huserar det lägsta besökarantalet jag haft de senaste tre månaderna. Detta gjorde att antalet unika besökare ökade med 175 procent medans det totala antalet besökare ökade med 488 procent.

Vilket iallafall jag tyckte var värt att nämna.

En bulle, lovar

Jag har nu ägnat en stund åt att göra ett kort quiz om mig på Facebook. Det är åtta frågor långt med som ligger i ordning efter sjunkande kvalitet. Ni får en bulle om ni klarar det, något jag tvivlar på att ni lyckas med.



Tryck här för att komma till quizet.

Rebus 2/10

Börjar det inte bli lite väl kallt ute? Eller inne på mitt rum om inte annat.

Ledtråd: Citronsyra är ....surt?
Något en del samhällare var den trettionde september.

Olösta:

25/9

"Nu vill jag skaffa internet"


Inget slår doften av blöta samhällare på eftermiddagen

Draget:
Efter att ha gått omkring en hel dag och kvävts i min Tusken Raider-mask så var det inte mer än rättvist att samhällarna skulle få åka ner i kanalen. Ren lycka. Alex provade min mask senare under kvällen och blev riktigt förvånad över hur pass lite man såg i masken. Testa att ta två tomma toarullar och ha dem framför ögonen. Man ser ganska lite, speciellt åt sidorna. Det är dock bra mycket mer än vad jag såg med masken på. Jag kan bara tacka alla som i någon mån agerade ledarhund åt mig igår.

Och Johanna, väldigt bra jobbat (och givetvis alla andra som även de var involverade i vår vinst)!

Hallen:
Jobbiga köer och för mycket folk sammanfattar mer än väl vad hallen innebar igårkväll. Det var lång kö för att komma in första gången, kö för att få dricka (som inte ens var god) och kö till maten (som dock den var god). Det var till och med kö för att få komma ut. Senare på kvällen var det inte ens värt att försöka komma in. Det är inte värt att försöka när varenda gymnasieelev i motala vill samma sak.

Vad vi gjorde istället:
Hittat folk som troligen hade sex i stadsparken (kallt), hängt upp Tusken Raider-masken i ett trafikljus, blivit gangbangad på öppen gata, spridit ammoniak och närsalter i stadsparken, inte kunna integrera, gått över hela centrum, blivit anklagad av min egen syster att inte låta som mig (tydligen lät jag som Martin), spelat ölspelet på Martins altan, träffat Jonas som stått och köat utanför hallen ett bra tag, mutat till mig kisskort, mm.


RSS 2.0