Solen, värmen och helkroppssvettningar

Just nu tycker jag inte om värmen alls. Jag har svettats som en gris hela dagen (egentligen svettas inte grisar men budskapet går fram). Försökte få lite färg ett tag men det slutade med att jag omedvetet hade vattnat större delen av framsidans gräsmatta. Dessutom så verkar det som om pollen tränger sig in i porerna på mig för jag har lyckats dra på mig någon form av nässelutslag. Det slutade med att jag drog mig tillbaka till våran altan med tak där jag låg och läste en bok och lyssnade på musik. Inte mycket blev gjort idag.

Det kan tyckas som att jag hatar värmen men så är inte fallet. Det jag hatar är våren och pollen. Pollen för att den kliar och är allmänt dum och våren för att det är då det finns som mest av skiten. Idag är det som bekant den trettioförsta maj, vårens sista dag, vilket markerar gränsen för när jag slutar vara grinig. Imorgon kommer jag vara hur nöjd som helst för att vi har fint och varmt väder. Jag kanske till och med glömmer bort att pollen fortfarande existerar.

Däremot så kan man inte vara alltför optimistisk över hur vädret kommer vara i sommar. Enligt statistiken så får vi i snitt 28 soldagar under sommaren (inräknat maj). Om man räknar med idag så har vi hittils haft 21 soldagar. Sommarlovet kommer suga hårt med andra ord.

Malmslätt

Det började med att vi kom en halvtimme för tidigt. Mormor hade sagt till mamma att min moster ville att vi skulle vara där tre och sen äta vid halv fyra. Men när vi anlände var självklart ingen där, inte ens mormor som alltid är tidigast. Mormor blånekade att hon ens hade sagt något om tider varpå morfar tyckte att hon skulle prova lite av hans alzheimers-medicin.

Vi valde att följa upp detta med att äta, något som vi i släkten är väldigt bra på. I princip alla kort vi har där släkten är samlad är på när vi äter. Jag och Linus (min närmaste kusin åldersmässigt) valde som vanligt att äta så sakta och mycket som möjligt så att våra små och otåliga släktingar inte skulle få gå ifrån bordet. De gjorde de till slut ändå, men tid tog det.

Sen släpade vi upp en värmepanna uppför en källartrapp. Det krävdes 6 starka män (könsroller FTW) för att släpa och putta den uppför trappan. Då valde min äldsta kusin att yttra sig om att metoden vi använde med att lägga plankor i trappen och dra upp den med rep påminde om när grekerna byggde pyramiderna. Vilket nonsens, alla vet att det var romarna som byggde dem.

Mina ovårdade frisyrer kanske inte alltid har varit de snyggaste i släkten. Mormor har alltid påpekat att jag "ser för jävlig ut" så fort håret börjar få skaplig längd. Dock så verkar det som att jag influerat min minsta släkting (han som fyller 10) vad gäller frisyrval. Personligen tycker jag att han är jättefin i långt hår, men döm själva.



Jag tycker att du är fin Gustav, klipp dig inte till skolavslutningen!


Här ser vi Tobias som fyllde 16 år samt, som en bonus, mig i tre par solglasögon

Morfar, gustav och mamma plockar mat.

Dags att ha armsvett

Solen steker idag och om man ska vara lite gnällig så tycker jag faktiskt att det är för varmt. Men så gillar jag att vara inomhus också. Kanske skulle ha försökt få lite färg på fläsket idag men istället ska jag iväg till malmslätt och fira lite födelsedagar med släkten. Morfar fyller 73 och två av mina kusiner fyller 16 respektive 10. Blockkalas är rätt vanliga om våren i våran släkt med tanke på att i princip alla fyller då (förutom jag, mormor, pappa och min äldsta kusin). Det är väl ganska smidigt antar jag.

Ja och för er som undrar om rubriken. Den åsyftar på en konversation jag hade med en klasskompis för några år sedan. Den började med att han undrade om jag vill hitta på något i en helg men jag svarade att jag inte kunde för jag skulle åka till malmslätt vilket han inte riktigt hörde. När jag upprepade att jag skulle till malmslätt så klickade det, tydligen så uppfattade han det som att jag inte kunde hitta på något i helgen för att jag skulle ha armsvett. Numera går malmslätt under namnet armsvett, till mina kusiner stora förtret.



Mådde dessutom jätteilla av allt godis jag åt igår. Min mage tål inte konstgjorda sockerbomber. Tyvärr så förstår inte jag att illamåendet är en signal för att jag borde sluta, varpå näve efter näve godis ändå åker ned i halsen på mig.

Värt att fira

Det är inte ofta jag köper godis till mig själv (kan nog vara ett par år sedan sist)  men idag tillät jag mig att köpa en påse socker och färgämnen efter att äntligen ha slutat Kemi B-kursen. Dåligt gick det inte och tydligen så lyckades jag spräcka MVG-gränsen med nöd och näppe (verkar som Lennart gått in och pratat lite med Susanne vad jag fattat). Nu kan jag äntligen luta mig tillbaka och glömma bort allt vad gäller kemi.


Yummie!

Jag kom också på vad jag vill ha i födelsedagspresent. Ett par Zen-Buddhistmunkar, de har crazy städteknik. Vill Ha!

Timbuktu släng dig i väggen, här är riktigt svensk rapp.



Rebus 28/5

Eftersom Gäb var så rysligt snabb med att lösa gårdagens rebus så lägger jag upp en ny redan idag (tjohej!). Den här består bara utav en bild och jag hoppas att den ska erbjuda mer motstånd än pennskrinet.



Tyckte jag var lite finurlig nu.

Manuel Uribe

Jag tittar sällan på TV men tittar i TV-tablån för att se vad jag missar. Idag så drogs min uppmärksamhet till mitt stora feta mexikanska bröllop där man får följa Manuel Uribes bröllopsplaner. Manuel Uribe blev för några år sedan utsedd till världens tyngsta man då han vägde 597 kg.  Jag var tvungen att slå upp honom på wikipedia och fick fram att han varit sängliggandes sen 2001. Man kan undra hur han ens kommit upp i sin maxvikt när han inte lämnat sängen på åtminstone 5 år. För även om den periodens inaktivitet bidrar så måste han ätit anseeliga mängder onyttig mat, mat som han inte kan skaffa fram själv. Det betyder alltså att någon i hans närhet försett honom med med skräpmat. Detta när man istället kunde tvingat på honom någon nyttig diet (det är ju inte precis så att han drar till köket och hämtar en påse chips i protest). Det verkar som att ingen brytt sig om att han blev fet. Varken han själv eller hans familj som med all säkerhet hade det mindre trevligt med en halvtonplussare i huset. Lyckligtvis så har han gått ned några kilo nu. Nu när han bara väger drygt 400 kilo så har han bestämt sig för att gifta sig med sin flickvän som han tydligen varit tillsammans med i fyra år. Jag ser faktiskt inte vad hon såg eller ser i den där stora fettklumpen. Men kärleken är väl blind och i det här fallet korkad.


Allvarligt? Vad drev hans flickvän?

Rebus 27/5

Även fast ingen vågade svara på den förra rebusen så har jag valt att göra en ny och aningen enklare rebus. Häpp!



Svaret avslöjas på fredag om ingen löser den tills dess.

Jag har börjat gilla rebusar av någon anledning, så det lär komma fler även om ingen löser dem. Har till och med fixat en egen kategori för dem vilket de som varit uppmärksamma även kunde se i det förra rebusinlägget.

Bibliotekarier <3

Vanligtvis brukar man sova en eller två timmar längre på onsdagmorgonar (tack ni som valde språk). Idag blev det bara en timme längre, för idag skulle bibliotekspersonalen hålla ett informationsmöte om hur man söker information i sitt projektarbete. För att vi skulle förstå så hade de fixat en sorts pjäs där en var allvetande bibliotekarie medans pjäsens andra deltagare var en okunnig, men förvånansvärt påläst, medelålders andraårselev som skulle söka fakta på internet om turism. Bästa skådespelarinsatsen 2009 går till bibliotekarierna!  Rantandes runt mellan olika sidor visandes att om man har ett mindre generellt sökord så får man inte ett lika brett resultat. De konstaterade att wikipedia var okej att börja sina efterforskningar på. De översatte till och med turism till engelska åt oss. Jag har lärt mig så mycket idag och är fullkomligt salig!  Bibliotekarier <3

Fotnötter:
Fotnot i plural enligt bibliotekarierna.

Rebusen löstes övrigt idag. Svaret skulle varit Hårddisk. Grattis Martin, Virtuell kaka till dig.


Rebus 26/5

Rebusar är roligt, därför har jag gjort en som ni förhoppningsvis kommer att lista ut.



Ordet ni letar efter är en sorts elektronikkomponent. Lycka till!

(Om detta lockar till sig folk så kommer jag lägga upp rebusar regelbundet.)

Det snöar

Nu i slutet av mig så börjar det snöa igen. Inte snö men pollen. Äckligt luddigt pollen. Luften är fylld av den och bitvis är marken täckt av den. Det verkar som att alla luddbärande träd och växter valt att fälla sitt på samma gång. Detta är inte jättekul då pollen och mina slemhinnor inte går jättebra ihop. Jag nyser och snorar en hel del när jag är ute. Därför så ska jag isolera mig i mitt rum ett tag nu, vilandes mina nysmuskler. Annars så har jag inte känt av pollen så mycket nu i vår, en väldigt skön vår med andra ord.


En medelstor ansamling ludd.

Folkfronten
Såg lite klistermärken utsatta av folkfronten (före detta NationalSocialistisk Front, NSF) som jag tyckte var roliga. Placerade bakom en bostadsområdesskylt på bråstorpsvägen. Tog kort på ett av dem. Kommentarer från mitt håll överflödiga.



Helgens tredje dag

Måste vara kul att vara delaktigt i balen. Var där igår och tittade på när stundenterna (eller de blivande) visade upp sig i centrum. Visst, de var ju fina men det måste vara påfrestande att antingen gå omkring i frack en när det är runt 20 grader och sol ute eller om man är tjej gå i högklackat runt torget. De gick åtminstone fem varv. Fast de flesta såg ju glada ut ändå.

Efter att Bella och jag tittat klart och studenterna vandrat iväg så gick vi och köpte bananer och godis och slog oss ner vid strandpromenade. Eftersom två gräsänder direkt kom simmandes genom våghavet blev jag sugen på att mata dem (ett av mina största nöjen i livet, mata fåglar). Lite banan fick de medans de guppade intill kajen. Sen tog bananen slut. Detta gillade dock inte änderna som raskt fög upp på kanten bredvid mig och ville ha mer mat. Jag är inte van vid att de kommer så nära men de blir väl så efter att ha bott vid stadsparken med alla fågelmatande pensionärer och småbarn som finns där. De fick iallafall lite godis men Isabella valde att skrämma iväg dem för att jag inte skulle mata dem mer. Det var ju trots allt hennes godis.


Jag gillar änder, de är söta. Vem kan motstå en sån här söt liten andfröken som tigger godis från en?

Bucket List

Såg The Bucket List nu ikväll och blev lite inspirerad så att säga. Så jag påbörjar en egen lista med saker som jag vill göra innan jag dör.

Petters lista:
  • Cykla Vätternrundan
  • Säga "ingen bryr sig om vad du tycker" till någon och le stort
  • Bli tjock
  • Bli smal igen
Det är svårt att komma på saker rakt av men det här är något som kommer att växa under en längre period (jag kommer att uppdatera med nya saker som jag kommer på i framtida bloggar). Förhoppningsvis gör jag något av det med. Vätternrundan har jag för övrigt planerat in nästa år. Det är trots allt en Wettermarkstradition.

Redressed

Om ni hade frågat mig igår om hur man gör för att böja stilmallskoderna efter sin vilja så hade jag tittat konstigt på er, kliat mig på näsan och tittat konstigt på er ytterligare en gång. Men efter att ha spenderat hela natten med att experimentera mig fram med vilken hexadecimalkod som ger rätt färg och vad som kodar för olika delar av sidan så känns det som jag lyckats någorlunda.

Lisa tycker att jag är riktigt gay och töntig för att jag lägger upp strumpmannenbilden högst upp i bloggen. Det blir bra mycket roligare att ha den bilden där enbart av den anledningen. Allt för att störa syster min.


Min syster, hon börjar natur till hösten så var snäll mot henne.Hon såg originalbilden och blev tjurig så jag maskerade den lite.

Men ge mig lite respons på sidan. Bra, dålig, fantastisk?

2...igen...

Det jag hatar mest med att vara ledig är att jag aldrig blir trött om kvällarna. Det är som att vara här på rummet hämmar min sömnighetskänsla och gör mig alert och vaken istället. På vardagar har jag tillräckligt med självdisciplin för att ändå ta mig i säng (runt tolv men ändå, jag somnar iallafall) men på lediga dagar/nätter så släpper den spärren och jag är ganska ofta uppe till två-tre på morgonen undrandes om jag inte ska sova snart och ifall jag borde vara trött.

Morgonarna blir trots de sena nätterna inga större problem då min kropp vant sig vid att jag svältsover den. Det händer att jag vaknar redan vid åtta-nio en morgon och går upp då. Att sova som maximalt åtta timmar och sällan göra det kan i längden inte vara hälsosamt.

Experimenterar med min stilmall. Får se hur det går. Om någon har tips så är det välkommet.

Det är potatis och kött och kryddor och...

"Inuti är det någon sorts djur och utanpå är det någon typ av deg"
-Lennart

När miljökemigruppen åker till Öland i slutet på vårterminen så ska de enligt traditionen äta kroppkakor tillagade på öländskt vis. Vi var ju inget undantag det bestämdes att vi kvällen vi anlände till Gåssten skulle fixa till och äta denna inhemska delikatess. Majoriteten av oss hade aldrig ätit kroppkakor och var tveksamma inför att göra det (något om tidigare grupper som verkligen inte gillade det).

Kroppkakor på öländskt viss skiljer sig tydligen på något sätt från andra kroppkakor. Men eftersom jag aldrig ätit kroppkakor på något annat sätt än på det öländska viset så är det svårt för mig att säga vad som gör dem speciella mot vanliga kroppkakor. Därför beskriver jag istället bara hur vi tillredde dem.

Först så köper man färdiga vakumförpackade kroppkakor i sin lokala öländska affär. Den affären vi var i hade till och med extrapris på kroppkakor när vi var där (29,90 förpackningen, klart man köper lite extra då).

Kroppkakor kommer i två storlekar. Det är är den mindre sorten.

Efter det så lägger man ner dem i kokande vatten och låter dem ligga där tills de flyter upp till ytan (notera att jag faktiskt inte lagade kroppkakorna utan detta är vad jag hörde att man skulle göra). När de flytit upp så är de klara att ätas.


Kroppkakor äts med skirat smör som kan ses i nedre hörnet till höger i bild.

Färdigt.

Hur smakade kroppkakorna då? Jo, de var faktiskt helt okej, innandömmet smakade typ som fläskkorv och var som en liten köttbulle medans degen var mest konsistens och inte så mycket smak. Ingen smaksensation men ätbart (fast en del har ju andra åsikter. Fråga Hanna, hon tyckte att de var utsökta). Dock så var de väldigt mättande, jag fick bara i mig en 3-4 stycken. Det var nog många andra som också tyckte det för ungefär hälften av alla vi tillagade blev över och lämnades åt sitt öde på spisen.


Kroppkaka i genomskärning. Ytterst är deg och inuti kött.

Kvällen efter när det var dags att diska efter den dagens kvällsmat fick ett par diskare syn på denna gryta med "övermogna" kroppkakor. De tillkallade snabbt mig för att rengöra den. Vid det är laget hade kroppkakorna hunnit bli kalla och degiga. Dessutom så hade ett par av dem fallit sönder och bildat en tjock soppa av potatisdeg som de låg och flöt i. Det var ingen idé att hälla ut någonting i vasken med tanke på den volym gegga vi hade. Så jag tog en påse och gick ut på gårdsplanen där jag sakta men säkert skrapade ur den tjocka, klumpiga sörja som kvällen innan hade varit vår kvällsmat ur grytan. Alla som var närvarande påverkades negativt av synen och ljuden som klegget gav ifrån sig och spykänslorna låg i luften. Med en sista kraftansträngning slängde jag ned påsen med klegget i soptunnan och stängde locket.

Om ni äter kroppkakor någon gång. Släng resterna så fort som möjligt och vänta absolut inte till kvällen efter. Det blir äckligt.

Runt tvåsnåret

Ska iväg till Öland idag så egentligen borde man ju sova nu. Hela ens fanbas (om man kan kalla min lilla läsarskara det) reser dessutom med så det finns knappast många som läser det här förrens på tisdag kväll.

Efter att ha konstaterat att även jag kunde ha med mig överdrivet mycket packning även fast jag bara är borta två nätter så var jag tvungen att ta fram alla väskors moder ur vårt förråd. En svart styggelse med en kapacitet på över tre kubikmeter som jag med nöd och näppe lyckades klämma ned alla mina pinaljer i (många pinaljer). Tur att saken har hjul på undersidan så att man slipper bära aset.  Vad packade jag då?

Min sovsäck (eller någon annans i familjen, ser ingen skillnad, tydligen har vi varsin.....vi campar för mycket.)
Två luftmadrasser.
Kläder för två veckor.
Kamera (bildblogg sen när jag kommer tillbaka. DVS. för en stor del av min fanbas om en stund)
Gummistövlar i storlek 45-47 som även kan användas som nödbostad eller livbåt om så skulle behövas.
En ryggsäck. Ja, jag packade ned en ryggsäck i min väska, varför inte?
Annat smått och gott.

Älskar att lista saker. Men här får ni dessutom en bild jag ritade nu. Ni får gissa vad det föreställer. Den som svarar rätt kan få ett pris.


Öland! Here i come!

Eller sömn först.

Valmanifest.

Är det någon där ute? Är det någon där ute som läser? Fortfarande? Det har ju inte kommit upp någonting här på över ett halvår.

Iallafall. Nu när Eu-valet är runt knuten så tänkte jag lägga upp mitt valmanifest. Ni vill väl veta vad ni röstar på när ni röstar Petter den sjunde juni? Tänkte väl det.

1. Kriminalisering av propagandaspridning.
Det ska vara förbjudet för alla partier utom Petterpartiet att sprida propaganda/idéer/åsikter/flygblad/bullshit/influensa m.m. Detta för att Petterpartiet lättare skall behålla makten när vi kommit in i EU.

2. Kattungar och äpplepaj
Förslag om att budgetandelen som går till kattungar ska höjas från 0% till 2,4% medans äpplepajandelen ska höjas till 5,4% av total EU-budget. Det finns ingen som inte gillar kattungar och äpplepaj. För att få råd med dessa nysatsningar ska vi höja skatten på färgerna rött, vinrött, ljusrött, rödrosa samt turkos.

3. Petterdag
Införandet av en ny veckodag där alla är lediga (alla, inklusive arbetslösa och pensionärer) detta för att få en mer utvilad och motiverad befolkning. Ingenting konstruktivt får utföras under Petterdag och alla brott mot det bestraffas med prygel på hemstadens/bygdens/hålans torg (finns flera går det att önska) dagen efter Petterdag. Med anledning av balansering av antalet dagar i veckan så kommer EU ta bort fredagen ur alla medlemsländers veckor.

4. Avskaffandet av vinst.
Vi anser att en mer restriktiv form av företagsamhet skall införas. Egentligen så kommer det vara som förut förutom att all vinst automatiskt går till Petterpartiet. Detta anser Petterpartiet kommer leda till fler jobb då företagen hellre investerar och anställer fler än låter sina surt fördärvade kronor gå till Petterpartiet.

5. Födselkontroll
Kvinnor i Eu ska som mest ha 7 barn. För Män skall det inte finnas någon övre gräns.

6. Italienfrågan
Italienare är odrägliga, därför ska vi gräva loss Italien från Europa och knuffa dem över till Afrika istället. Detta tänker vi finansera genom vår E! Ej! Ej Fler Italienare!-fond där du kan ringa in och ge bidrag till vår sak. Ring bara 555-KRULL-7171 och stöd oss idag.

RSS 2.0