Petter tipsar! (del 2)

Sex dagar sen sist och statistiken dalar. Jag är ett statistikfreak, så varje dag går jag in här bara för att kolla hur många som dagligen läser min blogg. Intressant och roligt att veta att någon läser det man skriver.

Iallafall. I brist på annat så ska jag ge er lite tips på Web-serier som jag gillar. Har ett par som jag följer. Har till och med rankat dem för det här tillfället:

4. VG-cats www.VGcats.com
Rolig läsning om två katter, kalsongmannen, mr Potatomato och andra. Serien kritiserar och kommenterar spelvärlden med glimten i ögat. Arkivet är stort och de flesta större spelserier finns representerade där. Bara att väja och vraka där med andra ord. Serien håller väldigt hög kvalitet både manusmässigt och grafiskt men uppdateras väldigt sällan. Det står att den ska uppdateras varje måndag, men då har väl inte de senaste veckorna innhållit måndagar.



3. Looking For Group www.lfgcomic.com
Till skillnad mot de andra serierna som jag tipsar om här så har den här en löst sammanfogad story. I början hade den en mer humoristisk klang men gradvis så ändrades den till, ja jag vet inte vad. I vilket fall som helst så är det en av karaktärerna som gör serien värd att läsa. Richard, en odöd warlock med mord och död på hjärnan som följer med sällskapet på grund av att han har tråkigt. Den här serien uppdateras varje måndag och torsdag, följer deadline varje gång.


2.Penny Arcade www.Penny-arcade.com
Den web-serie jag följt längst. Även den här handlar om TV-spel (no kidding?). Iallafall, den här är mycket smartare än till exempel VG-cats. Skämten är mer sofistikerade. Det finns en kontinutet i serien, men den är inte särskilt uppenbar. En del saker händer bara före andra saker. De driver med aktuella spel,filmer och händelser. Inte nödvändigtvis inom nöjesvärlden. Har ett väldigt stort arkiv, har inte tittat igenom alla själv ens. Men gör det ni. Det kan bli roligt.

http://i190.photobucket.com/albums/z75/the_haymaker/20071012.jpg

1. Cyanide and happiness www.Explosm.net
Svart, störd och väldigt sjuk enkel serietidningshumor. 4 tecknare som delar på ansvaret som streckgubbskungar på nätet. Streckgubbar tänker ni, hur bra kan det vara? Jo, den grafiska kvaliteten är väldigt bra, Väldigt bra! Arkivet är enormt, till och med större än Penny arcades. Dom har uppdaterat nästan varje dag i 4 år snart. Vill ni ha roligt, gå in där! Det slår till och med Istheshit.net.



Tröstpris:
The Perry Bible Fellowship
www.PBFcomics.com

Serie som knappt uppdateras länge, innehåller många godbitar.


PS. Tänkt på att bloggarna alltid ser längre ut om man har massa bilder? Då kan man vara lat OCH ha långa inlägg. DS.

Jag har ont i fingertopparna

Vet inte ens varför jag skriver i min blogg idag, har liksom skrivit hela dagen. Det började egentligen igår med att jag satte mig för att skriva Biologirapporten som är tills fredag. Jag satt och skrev i ungefär en, en- och en halv timme tills jag fick spatt på tangenthamrande och spelade lite spel istället, sen somnade jag.

Nu imorse så hade jag sovmorgon. Men sova var inte inplanerat på schemat. Så fort jag gjort iordning mig så satte jag mig för att skriva mer. Tror jag gjorde det i ungefär en timme sen var det dags för skolan.

Den kortaste skoldagen i mannaminne tog slut någon gång runt halv två efter lektioner i ärträknande och stenvärmning. Jag var bara glad över att få komma hem, men så skulle jag ju göra biologilabben ja, räknade med att bli klar med Betan tills torsdag så det var bara att sätta fart. Niklas och jag satt och trälade med labben i ungefär 4 timmar +- en timme, vet inte riktigt exakt. Men om jag hade varit ensam hade jag aldrig klarat det. Hade nog försökt kväva mig själv eller något liknande.

Sammanfattningsvis så kan man nog lugnt säga att runt 6 timmar av det senaste dygnet spenderats åt att skriva labbrapporten. Detta kan jämföras med 7-8 timmars sömn 4.5 timmar skola och någon timmes spelande. Och nu sitter jag och skriver igen för mitt höga nöjes skull.

Ledsen för den korta bloggen, hoppas ni förstår. Ni kan ju få en fin bild iallafall.


Inte en RotFL-vecka

Vilken förargerlig vecka det varit. Av flera orsaker. Bitvis så har det varit så illa att man helt enkelt skulle kunna lägga sig ner, låta håret krulla sig som Martins och sen bara dö. Allt har ju inte varit dåligt, men ett antal saker har ju varit det. Eftersom jag gillar att lista saker så lägger jag väl upp en lista.

1.Datorn säger tjolatabläng och ser surt på mig.
Det började i Tisdags. Hade varit med Isabella, Sofie och Martin och tittat på film. När jag kom hem och skulle starta datorn så börjar den som vanligt. Men när man kommer in på skrivbordet så började problemen. Ingen startfält, inga menyer, inga ikoner, ingenting. Försökte göra något men det gick ju inte det heller. Eller jo, det gick att skapa mappar (vilket är väldigt användbart). Tyvärr så gick det inte att använda mapparna till någonting. Datorn var i stort sett en stor klump av värdelöst skräp. Jag skulle kunna haft roligare med tre trasiga bildörrar (bygga kojor, veva rutorna upp och ned, upp och ned, ned och upp). 
    Fixade den nu igår, det är antagligen något fel på explorer i mitt XP. Just nu så har jag något Vista installerat. Ska formatera om XP-disken. Kanske till och med installerar om XP, vem vet. Ska skaffa Vista 64-bitars sen iallafall. Någon gång.

2.Orienteringen ut i Offerby.
Dagen efter att datorn pajade blev jag ett offer i offerby, det var många som blev det.
   Dagen började med en cykeltur upp till glada offerby. Sen väntade man i tjugo till trettio minuter på att få ta sig ut och springa. Sen sprang man omkring och letade efter kontroller i 2 och en halv timme. Jag kan tillägga att det är en väldigt lång tid. Egentligen skulle jag nog tagit mig in på mycket kortare tid om det inte vore för den där förbannade tredje kontrollen. Den som man letade efter i drygt en timme. Grejen var den att vid en korsning så var bara en av stigarna utmarkerade. Tyvärr var fel stig den större av dem. Så man hamnade utanför kartan. Där irrade man ju omkring tills man hittade grustaget borta vid kolmetorp. Sen fick man backtracka tills man kom till trean. Resten gick väldigt smidigt. Om man räknar in myrar, sumpmark och extremt minikuperad stenfylld mark som lättsprungen mark.
  När man var klar var det bara att cykla hem igen. Där börjar....

3.....Skrivläxor!
Niklas och jag skulle sätta os och göra Kemiläxan, en labbrapport på ett experiment som vi utförde i fredags.Efter att ha ätit och druckit så bestämde vi oss för att en liten återhämtning vore ett bra alternativ istället för att börja direkt. Vi satte oss och kollade på "Hot Fuzz". Halvägs in i filmen somnade jag. Det var det bästa jag gjorde den dagen. Sen var det vakna, titta klart och till slut så satte vi igång med Kemin. Vet överhuvudtaget inte om jag fick rätt eller inte. Bryr mig inte, eftersom vi inte hade en aning om vad som hade hänt i försöket så var det ingen dans på rosor att skriva den där rapporten. Det blev en del chansningar. Vi blev "klara", Niklas drog hem. Jag vill typ dö (eller sova länge) men icke! Jag hade ju engelska kvar. Skrivläxa där med. Ett A4 ville Karin ha, blev klar runt elva halv tolv. DÖ!

Men så har ju en del bra saker hänt denna vecka också. Bara att jag inte kommer på dem just nu. Bra saker är så svåra att komma på. Tyvärr.



Genuint Martinkrull, så skulle jag sett ut om jag lagt mig ner för att dö.


Observera att Petter överdriver sina problem i den här bloggen. Hur mycket är upp till var och en att avgöra.

Petter tipsar!

I brist på något vettigt att skriva.......vettigt? Vad i min blogg är särskilt vettigt överhuvudtaget? Aja, i vilket fall som helst så tänkte jag tipsa om tre filmer som ni borde se. Tre filmer som jag tycker är väldigt bra. Så utan inbördes ordning börjar jag tipsandet:

*Harkel*

V for Vendetta
Denna dystopiska framtidsskildring av ett totalitärt semi-nazistiskt storbritannien är en vacker och tänkvärd upplevelse. Allting kretsar kring Evey som jobbar på en TV-station (troligen den enda som existerar) i ett inte allt för avlägset London. Hon träffar av en slump frihetskämpen V som tänker störta landets diktatur genom att spränga Parlamentet, som en symbol för att regimen inte är oövervinnerlig.
   Jag gillar den här filmen skarpt. En av mina absoluta favoritfilmer. Den är inte bara actionpackad och fartfylld. Den har även bra tempovariation, är smart och innehåller en avsevärd mängd kultur och moral. Tänk en actionfilm med klassisk musik, där hjälten inte använder sig av skjutvapen utan använder knivar. Där man aldrig får se ansiktet på på den manliga huvudpersonen och det inte ens behövs. För att han blir så djup även fast man inte ser hans läpprörelser eller ansiktsuttryck. Se den, tänk över den, njut.


                                      Arrrr, jag är inte en Pirat!

Hot Fuzz
Man kan inte göra annat än att älska denna film (om man inte heter Isabella förstås). En genial actionkomedi som jag aldrig kommer att sluta skratta åt. Då andra filmer i den här genren ofta blir tråkiga helt enkelt så briljerar den här med orginellt material och inte fullt så uppenbara skämt. Utmärkt kameraarbete.
    Filmen handlar om Nicholas Angel, en överambitös polis från London, som förflyttas ut på landet där han inte kan ta så stor plats. Låter kanske inte så kul men det är den. Se den, verkligen, gör det.


                        "Pickle! Pickle! Pickle pickle! PICKLE!

Monty Python and the Quest for the Holy Grail
Den här behöver man ju nästan inte säga något om. Alla vet ju vilka Monthy Python är så det är ju inte så svårt att lista ut åt vilket håll den här filmen lutar åt. Absurd brittisk humor. Kokosnötter, svarta riddare, monstret av aargh, fransmän och riddarna som säger "ni". Filmen är löst sammanhängande men ack så rolig. den är centrerad runt Kung Arthur som fått i uppdrag av gud att hitta den heliga gralen och det är väl ungefär det dom försöker med, kort sagt. Denna film är en riktig kultklassiker med många duktiga komiker i sin absoluta formtopp. För bra för att missa helt enkelt.


"Tell me again how sheepbladders help preveting earthquakes"

Längtar efter dig.

Isabella är sjuk. Antagligen så är det jag som har smittat henne. Jävla halsfluss eller vad det nu är som går omkring. Jävla halsfluss.....saknar dig så oerhört mycket. Du fattas mig.

Var hos Niklas mellan igår och idag. Martin och Philip var också där. Vi spelade spel (först WC3, men det är inte jag en höjdare på så jag sket i att spela överhuvudtaget, efter det spelade vi Super Smash Bros Brawl, ett spel som jag är väldigt mycket bättre i) och åt mat. Maten är ju ett kapitel för sig. Med då vi inte är särskilt vana vid att laga mat någon av oss (möjligen Philip). Vi lyckades dock att tillaga allt och det var ju ätbart (till och med gott) så det räknas inte som ett misslyckande. Klockan 1 i natt slocknade jag. Kunde inte hålla ögonen öppna. Var så trött.

Vaknar igen vid 7-8-9 någon gång. Vet inte exakt när men det var då Martin och Philip skulle iväg. De skramlade så jag kunde inte sova vidare. Det brukar inte krävas så mycket för att jag ska vakna. Men sen efteråt så kunde jag inte somna om. Niklas lyckades med det., men jag låg och läste Kalle Anka-pockets i drygt 3 timmar. Sen blev Petter trött på tristessen och gick upp för att plocka ur diskmaskin(!). Det var där som Niklas hittade mig sen. Vi plockade ur resten, åt frukost. Testade någon ny combo vad gällde pålägg. Kombinationen bestod av: Ost, salami, tacochips med chili-smak och kaviar. Det var inte äckligt, bara konstigt. Sen bar det iväg hemmåt.

Nu städar jag.....Men det går inte, det är för tråkigt.


Vill ha dig här nu....


Fläktande muskelspindlar

Händelserik dag idag, vi kan nog dela upp den i tre separata intressanta händelser. Det vill säga sådana som är relativt intressanta att läsa om. Vi tar dem i okänd oordning.

1. Nautilus
 Började träna på Nautilus idag. Var ungefär 9 månader sen jag senast var där och pumpade järn, men nu var det dags igen. Först så skulle jag ju självklart registrera mig och få ett nytt kort då jag slarvig (eller ordningsam?) som jag är har förlagt mitt förra och kan helt enkelt inte hitta det. Men det kan ju iförsig bero på att jag inte letat efter det. Registreringen var hyfsat enkel. Dock så var jag och kassörskan ungefär lika ovana på registreringsfronten så det tog nog en stund längre än vad det borde ha gjort. Men inte mer än 10 minuter iallafall. Efter det så skulle jag dessutom köpa ett hänglås, hon lägger upp ett på disken och jag kör ned handen i plånboken, tankarna for genast iväg till gårdagens mattelektion där jag lägligt nog lånade ut alla mina pengar till Malin. Så jag stod där utan möjlighet att låsa in mina saker överhuvudtaget. Men kassörskan var så snäll så jag fick låna ett hänglås av henne. Jag lyfte på hatten, knallade in och tränade.

2. Fetaste hårdvaruuppgraderingen
Mina dator är varm, jag kände efter själv och brände mig nästan på fingret. Det är den jävla processorn och grafikkortet som lyckas alstra så mycket värme. Men nu har jag löst det problemet. Inte genom att installera fler fläktar nej. Min dator har bara 7-8 stycken redan. Jag har inte heller installerat vattenkylning, även om idéen var lockande (om än klumpig). Nej, istället tog jag en fet bordsfläkt som stog i förrådet och riktade den rakt in i datorn. Resultatet är enastående. Grafikkortet och processorn som förut låg på 60 grader celcius har nu sjunkit till dryga 47. Huge improvement! Tyvärr så låter ju fläkten som,ja, en bordsfläkt. Det vill säga väldigt mycket. Men det får jag stå ut med.

Specifikationer för fläkten:
Färg: Vit
Fläktdiameter: Cirka 30 cm
Ljudnivå: Hög
Inställningar: Av, Handvift, Trasig lövblås, Hårtork (Den jag använder)



3. Spindelsaga
 Det var en gång en pojke som hette Petter. Petter bodde på sitt rum och spenderade nätterna med att fixa och trixa med sin dator. En kväll när Petter fixade och trixade med sin dator så såg han något litet, litet spm kom krypande på golvet rakt fram mot honom. Det var en spindel, och egentligen så var den inte så liten, som två femkronor kanske. Petter tyckte att spindel var äcklig så han bestämde sig för att spela den ett spratt. Så han jagade ut den ifrån sitt rum och in under huset trapp. Det var mörkt och Petter såg inte så mycket. Så han gick och tände lyset och plockade samtidigt upp sin fagra elefantformade vattenkanna. Den lade Petter ovanpå spindeln som blev mos.
      Kvällen efter gick Petter förbi trappan igen och vattenkannan stod kvar på spindeln. Petter blev med ens nyfiken över hur spindeln klarat mosningen kvällen innan så han lyfte försiktigt på elefantvattenkannan. Där låg spindeln, till synes död. Petter petade försiktigt på spindeln för att försäkra sig om att den faktiskt var död. Det visade sig att så inte var fallet för spindel började sprang då genast iväg. Då ställde Petter tillbaka vattenkannan. Spindeln blev senare mosad av Petters pappa.



                                          Slut(på hela bloggen, inte bara sagan)(Nej inte hela bloggen, bara det här inlägget.)

Ännu en "HuaTF"

De staplas på hög nuförtiden, "helg-utan-att-träffa familjen". Man spenderar en vecka i skolan och vill helt enkelt hem och slappa. Men istället för att slappa hemma så fastnar man hos Bella (inget jag har något emot men) och så är man där hela helgen och kommer hem någon gång vid niotiden söndagkväll. Det var iallafall vad som hände den här helgen.

 Först och främst så hände något väldigt chockerande i lördags. Något jag nästan gett upp hoppet om att få uppleva! Men där när jag låg och läste i min bok ("Expert på att rodna") så kom det bara helt plötsligt. Först så förstod jag inte vad som hänt och bläddrade vidare i boken. Men så gick det upp för mig. Kan det ha varit? Nej, det kan inte....eller? Så jag frågade Isabella.
 -Nös du? Och hon svarade att det hade hon. Det kan måhända verka som att en nysning inte är en "big deal" men så är det. Isabella och jag har varit tillsammans nu i tio månader nu på onsdag och det här är första gången jag hört henne nysa. Innan så har hon alltid lyckats åka hem eller något innan hon nyst. Även om vi suttit klistrade som två plåster på varandra i flera dagar har det alltid varit först efter att jag skiljts från henne som hon gjort det. Men nu nös hon alltså. Det var väl en ganska ordinär nysning antar jag, men nu har jag åtminstone fått höra och se hur det låter och ser ut när hon gör det, äntligen.

 Sen så fortsätter dessutom min strävan efter att få mitt XP att se ut som Windows Vista. Nog för att Vista är krävande vad gäller prestanda så är det ju väldigt snyggt. Jag vill ha det utseendet på min skärm. Trodde jag hittat något program idag som skulle lösa mina problem. Tyvärr var "Aston" en besvikelse. Det fick det inte alls att likna Vista utan gjorde allt krångligare bara. Så det var bara att avinstallera direkt. Sen testade jag "Glass2k" också, som man kan få fram genomskinliga fönster och menyer med. Det funkade faktiskt bra om man bortsåg från en sak. Skrivbordet. Det blev också genomskinligt och inte alls snyggt. Ikoner blev på något sätt genomskinliga och bakgrundsbilden blev väldigt mycket mörkare. Fult och fult så det var bara att avinstallera det med. Men jag ska fortsätta att utsätta mig för "windows Vista transformerare" tills att jag blir nöjd. Jag har ju iallafall muspekare i Vista-stil. Det kan jag vara nöjd med.

Småbarn har mycket energi, vi vanliga dödliga stora personer verkar ju lika fulla med energi som en container med använda batterier nedgrävda i marken i jämförelse.

 /Petter OUT

6753 Tramptag senare

6738 tramptag är mycket, speciellt om man trampar alla inom loppet av 7 timmar, vilket jag faktiskt gjorde idag. Egentligen så behöver jag faktiskt inte ha trampat exakt det antalet tramptag, det är bara en ful och grov uppskattning/gissning. Men ni förstår vinken. Jag har nött mycket på min cykel idag. Fram och tillbaka över cykelbanorna.

Vi har nämligen haft exkursion idag och lärarna tyckte väl att motion det är väl något vi naturare får alldelles för lita av. Därför så skickade de iväg oss upp till kolmsjön och cykeln var väl det enda alternativet vi hade vad gällde fortskaffningsmedel. därav trampa. Kolmsjön ligger uppe ju vid håleberget. Med andra ord så är det uppförsbacke nästan hela vägen dit. Sen när vi nästan kom fram dit vi skulle så cyklade vi fel. Det var en liten korsning när man nästan kommit fram. Väldigt många svängde fel där, fler än vad som nästan vore accepterat. Som tur var märkte man ju det lite tidigare än vissa andra (tänker på Niklas och Aevan som cyklade tills vägen tog slut innan dom fattade att de kört fel, snacka om världens ände).

Sen så hade vi helt enkelt roligt med "naturgrejer". DVS. Titta på allt som växer, hur mycket det växer, vad som växer runt omkring, vad som växer ovanpå, under, fågel fisk och mittimellan, tänka varför det är så och jämföra genom att fylla i x antal papper, rita en skiss och slå upp i växtbibeln. Förutom det fick även de som ville ta på sig gummibyxor och gå ut på myren, för gummibyxor är verkligen något som kan behövas då, inte minst om man gör som Johannes. Allt man hörde var ett "eeeeaaah!" och så hade han mossa upp till bröstvårtorna. Byxorna skötte dock sitt jobb så no harm done.

Sen var det bara att cykla hem igen för att ta något att äta, det blev fem liter makaroner med wienerkorv och bara för att jag inte orkade slänga något så åt jag upp alltsammans. Detta ledde självklart till att det kändes som att alla mina inre organ trycktes åt sidan av ett mäktigt antal pingisbollar förutom magsäcken som kändes som att den var full med just pingisbollar. Men sen bar det iväg till nästa station, den låg inte fullt lika långt bort men ändå på andra sidan stan. Där skulle vi göra i princip samma sak fast i en annan skog, bara för att jämföra. Det var mäktigt skönt att komma hem sen iallafall, det kan jag lova. 6753 tramptag senare...

Och för att avsluta det här. Naturares naturliga miljö är inte i naturen, utan i klassrummet med näsan i en bok.

http://i190.photobucket.com/albums/z75/the_haymaker/Explosionofflavour.jpg

Nej, nu jädrar i min lilla låda.

Det har varit vidrigt mycket slacking av mig den senaste månaden. Herregud, har jag verkligen så lite ork att jag inte tar mig tid att ens skriva ett futtigt inlägg? Tydligen. Men, nu är det nya tider. Ska börja blogga regelbundet (Eller, jag säger det iallafall) och om jag inte gör det så blir det puckoböter till mig själv. Så nu kan ni se fram emot  minst ett saftigt inlägg i veckan. Annars så blir det puckoböter .......


Men, vidare till viktiga(re)(?) saker. Idag så har jag suttit här hemma, inte gjort så mycket. Kompisar (Martin,Philip) kom hit, såg en film,drog. Sen kom Niklas och gjorde exakt samma sak. Kanske ska öppna en privat biograf. Men jag skulle ju säkert få problem med filmrättigheterna. Lite problem där.

Sen har jag märkt att jag börjar att överanvända lille här blinkgubbe ( ni vet den här smileyn ;) den är vidrigt bra). Den är ju sjukt användbar när man vill sätta guldkant på meningen. Den är som russinet i kakan. Grädden på moset. Allt. Men tyvärr så använder jag den nog lite väl mycket. Precis som dess kusin ";P". Det är väl att jag inte har någon annan anledning att använda komma-knappen. Måste ju slita ut alla knappar på tangentbordet lika mycket så att det inte bara är en knapp som går sönder helt plötsligt. Det är ju så förargligt att köpa ett nytt bara av den anledningen. Fast å andra sidan så kan jag ju då roa mig med att testa hållbarheten på sådana här. Leka med det i sandlådan, värmat i mikrovågsugnen, släppa det från höga höjder, åka pulka på det. Möjligheterna, oändliga.

Men nu, nu har jag skrivit av mig iallafall. Puss på er

....Martin wants me bad......

RSS 2.0