Till Martin

Låt oss prata allvar nu. Martin, jag vet att du är mindre vänligt inställd till regeringen nu när du misst ditt jobb på korpen. Att skylla på finanskrisen är befogat, men att säga att regeringens passivitet ligger bakom det är väl att ta i? En finanskris är sällan lätt för ett land att inte dras in i med tanke på hur världen ser ut idag. Sverige med sitt minimala inflytande på världens ekonomi kunde knappast förhindra eller undvika en finanskris. Det är möjligt att om Sverige istället för marknadsekonomi hade haft planekomi kunde ha undvikit finanskrisen. Men det skulle säkert falla på andra punkter, även om SSU tycker att det verkar bra i teorin.

Angående passiviteten som Reinfeldt visar den svenska arbetsmarknaden så är det snarare en form av propaganda från vänsterfallangens sida än ren sanning. Vår nuvarande regering har valt att satsa pengar i banker och andra mer vitala delar av den svenska ekonomin än att rädda deltidsjobb i småstaden motala eller icke vinstdrivande bilindustrier i trollhättan (till skillnad mot en viss partiledare för Socialdemokraterna i det senare fallet). För jag tror att socialdemokraternas handlande i finanskrisens spår inte skulle skilja sig nämnvärt ifrån alliansen. Idag är trots allt alla svenska partier antingen socialliberaler eller liberalsocialister.

Synd med jobbet Martin. Men skyll inte på Reinfeldt. Skyll på den amerikanska bostadsmarknaden e ller, om du vill ha något mer närliggande, folks ovilja att träna i kristider.

Kommentarer
Martin Isacsson

Petter Petter Petter. Jag skyller på Passiviteten då istället för att sänka folks skatter med nåon procent så att folk får ca 1000 kr i månaden mer, som sen går åt till att betala förhöjd a-kassa elller en bostads försäkring, kunnde han lagt pengarna han lånade(!) på kommunerna, eller de jobb bidrag staten betalar till vissa företag. Så som korpen.



Detta jobb bidrag som har sjunkit har gjort så att korpen ej kan ha kvar alla extra arbetare som de hade god användning av innan. Då de ej får detta i samma omfång som innan måste de ha fler heltids arbetare som gör så att detta jobb bidrag fortfarande ges till korpen.



Sen så vilja rätta några saker till, en socialdemokratisk politik har aldrig velat ha planekonomi. JAG har aldrig sagt att jag vill ha planekonomi. Det jag sagt att jag vill ha är en stat som samarbetar med marknaden. En Stat som samarbetar med kapitalet, detta är ej planekonomi, inte heller är det kapitalism. Utan det är en Socialdemokratisk marknads politik.



Sen har faktiskt Reinfeldt varit passiv. Han har inte gett kommunerna någon hjälp i att lindra finanskrisen. Jag har aldrig skyllt på Reinfeldt att vi har finanskris, det är Jenkarnas fel eftersom det var där det började. Men Reinfeldt har inte hjälpt till i att lindra den jobb och finanskris vi har idag i sverige, han har ej förvärrat den men även ej lindrat den och det är det jag kallar för Passivitet!



Ps. Jag har fortfarande jobbet kvar, men jag kommer bara kunna jobba 6h i sommar... Då de måste ha heltids anställda som jobbar där. Så att de klarar sig.

2009-06-09 @ 09:32:00
http://mosvaka.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Här skriver du vad du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0